HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Şubat 2022 Çarşamba Saat: 09:58

ZABITADAN KDV İNDİRİMİ DENETİMİ

Altınordu Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sonrası temel gıda ürünlerinde KDVnin yüzde 8den yüzde 1e indirilmesine yönelik düzenlemenin resmi gazetede yayımlanarak yürürl
ZABITADAN KDV İNDİRİMİ DENETİMİ



Altınordu Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sonrası temel gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesine yönelik düzenlemenin resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından marketlerde denetimlere başladı.

Altınordu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Ordu Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri zincir marketler başta olmak üzere kentteki tüm marketleri kapsayacak şekilde denetim gerçekleştiriyor. Denetimler kapsamında marketlerdeki ürünlerde yüzde 7'lik KDV indirimin uygulanıp uygulanmadığını, ürün fiyatlarının karşılaştırılması, etiket fiyatı ile kasa fiyatının tutup tutmadığı ve son kullanım tarihi gibi konularda kontroller yapılıyor.

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, KDV'nin gıda ürünlerinde yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesinin ardından Ticaret İl Müdürlüğü ekipleriyle ortak bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Kent genelindeki marketlerde ve gıda ürünü satan tüm iş yerlerinde bu uygulamayı devam ettireceklerini ifade eden Başkan Tören şunları kaydetti:

"Ekiplerimiz yaptıkları uygulamalarda öncelikle yürürlüğe giren yüzde 7'lik KDV indiriminin fiyatlara yansıtılıp yansıtılmadığını denetliyor. Yine bunun yanı sıra ürünlerin raf ile kasa arasındaki fiyat kontrolünü ve gıda maddeleri ile ilgili diğer denetimlerini gerçekleştiriyor.

Tüketici hakları açısından kamu denetimi yoluyla vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz. 7/24 esaslı olmak üzere denetimlerimiz artarak sürdürecek

Bu şehir hepimizin şehri. İçinden geçmekte olduğumuz bu zorlu süreçte dayanışma içersinde olmalıyız. Bu konuda Hükümetimizin almış olduğu kararlara uyan marketlerimize ve hizmet sektörünün şehrimizdeki temsilcilerine de teşekkür ediyorum." dedi.

Anahtar Kelimeler : ZABITADAN, KDV, İNDİRİMİ, DENETİMİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız