HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Aralık 2016 Cuma Saat: 09:13

ÖDENEK 56 MİLYON’U AŞTI

SEL FELAKETİNİN YARALARI SARILIYOR:
ÖDENEK 56 MİLYON’U AŞTI

Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş’un girişimiyle Ordu’da Temmuz ayında meydana gelen sel felaketinin yaraları sarılıyor. Son olarak Ordu’daki yerel yönetimlere iletilen yaklaşık 13 milyon liralık yeni ödenekle birlikte Ordu’ya gönderilen ödenek 56 milyon lirayı aştı.

 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un girişimleri sonucu, sel felaketinin ardından zararların karşılanması için AFAD Başkanlığı tarafından Ordu’ya Aralık ayında yaklaşık 13 milyon lira daha ödenek gönderildi. Yerel yönetimlere iletilen AFAD ödeneğinin miktarı 56 milyon lirayı aştı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) alınan bilgiye göre, Ordu’da 4-5 Temmuz tarihlerinde yaşanan sel felaketinin ardından vatandaşların zararının karşılanması için ödenek oluşturuldu.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’un girişimleriyle daha önce Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığına 30 milyon lira, Fatsa Belediye Başkanlığına 7 milyon 566 bin lira, Perşembe Belediye Başkanlığına 3 milyon 960 bin lira, Çaybaşı Belediye başkanlığına 50 bin lira ve Gülyalı Belediye Başkanlığına 30 bin lira ödenek, AFAD Başkanlığı tarafından gönderilmişti.

AFAD Ordu’daki yerel yönetimlere Aralık ayında 13 milyon liralık daha ödenek gönderdi

Hafta başından itibaren Ordu’daki yerel yönetimlere gönderilmeye başlanan yaklaşık 13 milyon liralık ödenekle birlikte AFAD’ın4-5 Temmuz’daki sel felaketinin yaralarının sarılması amacıyla Ordu’ya gönderdiği ödenek 56 milyon lirayı aştı.

 AFAD BaşkanlığıncaOrduBüyükşehir Belediyesine 9.033.000TL, Altınordu Belediyesine 750.000TL, Çamaş Belediyesine 875.000TL, Korgan Belediyesine 875.000TL, Ünye Belediyesine 634.000TL, Gürgentepe Belediyesine 400.000TL, Çatalpınar Belediyesine 225.000TL, Kumru Belediyesine 100.000TL, Gölköy Belediyesine 63.000TL olmak üzere toplam12 milyon 955.000TL ödenek gönderilmiştir.

Kurtulmuş: Bütün imkanlarımızla bu felaketin yaralarının sarılması için elimizden geleni yapıyoruz

Konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, kentin, son yılların en büyük sel felaketine maruz kaldığını, olayın ilk anından bugüne kadar geçen sürede de meseleyi yakından takip ettiğini belirtti.

 Valilik, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, jandarma kuvvetleri, AFAD Bölge Müdürlüğü ve bütün birimlerin, yaraların sarılması için yoğun bir çaba gösterdiğini ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Sel felaketinde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Ortaya çıkan zarareksiksiz şekilde hükümetimiz tarafından giderilecek. İnşallah, bütün imkanlarımızla bu felaketin yaralarının sarılması için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.

Yaşanan bu olayın ardından Ordu’ya 13 milyon lira yeni ödenek gönderildi ve AFAD Başkanlığımız tarafından gönderilen toplam ödenek 56 milyon liraya ulaştı. Yaşanan mağduriyetten dolayı hepimize geçmiş olsun temennisinde bulunuyorum.” (ORDU YENİ HABER)

Anahtar Kelimeler : ÖDENEK, 56, MİLYON’U, AŞTI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız