HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Mart 2022 Çarşamba Saat: 12:42

“HALKIMIZIN EKONOMİK KAYIPLARI KARŞILANSIN!”

 KESK Ordu Şubeler Platformu yapılan zamlara yönelik 19 Mart 2022 Cumartesi Saat 13.00’ de Cumhuriyet Meydanında miting yapacaklarını belirterek vatandaşları mitinge katılmaya davet etti. Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer
“HALKIMIZIN EKONOMİK KAYIPLARI KARŞILANSIN!”

 KESK Ordu Şubeler Platformu yapılan zamlara yönelik 19 Mart 2022 Cumartesi Saat 13.00’ de Cumhuriyet Meydanında miting yapacaklarını belirterek vatandaşları mitinge katılmaya davet etti.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:  “Sefalet, yoksulluk açlık ve çaresizlik büyüyor. AKP hükümeti emeğiyle geçinenlere işçilere, çiftçiye, küçük esnafa yani halka karşı adeta ekonomik bir bedel ödetiyor.

Şirketleri zengin etmek için garibanın, yoksulun, emekçinin cebindeki üç kuruşu çalıyorlar!

Elektriğe, doğalgaza, akaryakıt ürünlerine, ulaşıma yapılan astronomik zamların şokunu atlatmadan her yanımız adeta zam kasırgası ile sarıldı.

Ücretlerimizi dolarla almıyoruz ama tükettiğimiz her şey döviz fiyatlarına göre artıyor.

Esnaf bu faturaları ödeyemediği için işyerini kapatıyor. Halkımız evinde doğalgaz ve elektriği kullanırken kırk kere düşünüyor.

Bu faturaları ödetmeye kalkmak bu karda kışta milyonlarca insanı elektriksiz bırakmak demektir.

Esnaf sattığı malın yerine mal koyamıyor. Çiftçi toprağını ekemiyor, ekse de gübresini atamıyor. Ücretliler ayın sonunu getiremiyor. Gençlerimiz iş bulamıyor. Bulanlarda asgari ücrete boğaz tokluğuna çalıştırılıyor.

Çocuklarımız yeterince dengeli bir biçimde beslenemiyor. Süt ürünleri et, sebze ve meyve ihtiyaçlarımız karşılanamayacak bir noktada, halkın büyük bir kısmı açlık sınırında yaşıyor.

ARTIK YETER DİYORUZ! İŞSİZLİĞE YOKSULLUĞA HAYIR!

Çocuğuna mama alamayan anneler, üniversite mezunu iş bulamayan gençler, işsiz kalan insanlar, alın teriyle geçinemeyen emekçiler, her türlü ayrımcılığa uğrayan kadınlar,  haksız yere  emekli  olması  engellenen  EYT’liler,  biz  milyonlar  olarak  bu bozuk düzen değişinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

Eğitim, sağlık, elektrik, doğalgaz, su gibi kamu hizmetlerinin özelleştirilmesi sonucunda oluşan katmerli soyguna son verilmesini bu hizmetlerin derhal kamulaştırılıp halka uygun koşullarda sunulmasını istiyoruz.

u pahalılık ve zamların sebebi olan enerji şirketleri derhal kamulaştırılmalı, enerji hizmeti bir insan hakkı olarak kabul edilmeli ve kamu hizmeti olarak sunulmalıdır.

Kamu hizmetlerine ve yatırımlarına bütçeden ayrılan payın artırılmasını, halkın her koşulda bu ülkenin onurlu bir vatandaşı olarak bu hizmetlerden ücretsiz faydalanmasını istiyoruz.

Geçmediğimiz, kullanmadığımız otoyollarının, köprülerin, şehir hastanelerinin parasının hazine garantileri yüzünden bizim cebimizden çıkmasına son verilmesini, otoyolların, köprülerin, şehir hastanelerinin kamulaştırılmasını istiyoruz.

Temel tüketim maddelerine birkaç ay içerisinde yapılan zamların geri alınmasını, bu maddelerden alınan KDV’nin ve ÖTV’nin sıfırlanmasını istiyoruz.

Çalışanların cebine girmeden eriyen asgari ücretin yoksulluk sınırının üstüne çıkarılmasını istiyoruz.

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin her alanda kaldırılmasını istiyoruz.

Emperyalist güç savaşlarının faturasını emekçiler ve tüm halklar ödüyor. Kaynaklarımız savaşlara ve silahlanmaya değil halkın ihtiyaçları için kullanılmalıdır.

Kamu çalışanlarının ücretleri zamlar ve güncellenmeyen vergi dilimleri karşısında her geçen gün daha da eriyor. Derhal taleplerimizi içeren TİS masasına oturulmalı ve kayıplarımız karşılanmalıdır. Kamu çalışanlarına grevli toplu sözleşme hakkı tanınmalıdır.

Açlık ve sefaletle karşı karşıya kalan emeklilerimizin insanca yaşayacağı bir gelire kavuşturulmasını istiyoruz.

Bu aymazlığa YETER diyoruz. Zamlara, hayat pahalılığına YETER!

AKP iktidarı bu ülkenin başında bir saniye bile kalmamalıdır. Elinizi yoksulların, emekçilerin, kadınların, ezilenlerin, gençlerin üzerinden çekin ve derhal istifa edin!

Ülkemizi bu kötü yönetimden kurtarmak zorundayız. Tüm halkımızı bu mücadeleye omuz vererek birlikte yürümeye, örgütlenerek mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. Biliyoruz ki sonunda onlar kaybedecek emekçi halkımız kazanacak.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız