HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Mart 2022 Perşembe Saat: 12:21

MARKETLER MERCEK ALTINDA

  Ordu Büyükşehir Belediyesi zabıtası, kentteki yerel ve zincir marketler ile bu marketlere ait depolarda y
MARKETLER MERCEK ALTINDA

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi zabıtası, kentteki yerel ve zincir marketler ile bu marketlere ait depolarda yağ ve temel gıda denetimi yapıyor. 19 ilçede denetimlerini sıklaştıran zabıta ekipleri, kurallara uymayan işletmelere yasal işlem gerçekleştiriyor.

 

Yağ stokları ve temel gıda ürünleri ile ilgili yapılan spekülatif paylaşımlar sonrası piyasada oluşan arz talep dengesizliği ve marketlerin stok yapmaları üzerine Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ile Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri denetimlerini yoğunlaştırdı. Bu kapsamda kentte bulunan zincir ve yerel marketler ile bu marketlere ait depolarda yağ başta olmak üzere temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik stokçuluk ve fahiş fiyat denetimi yapıldı.

 

Yapılan denetimlerde özellikle son günlerde piyasada oluşan arz talep dengesizliği nedeniyle fahiş fiyat ve stokçuluk yapılıp yapılmadığı kontrol edildi. Yapılan denetimlerde depolarında yağ ve temel gıda ürünleri stokladıkları ve özellikle yağ ürünlerine fahiş fiyat uyguladıkları tespit edilen işletmelere idari işlem uygulanıyor.

 

Öte yandan denetimlerin aralıksız süreceğini belirten Zabıta Dairesi Başkanlığı, söz konusu ihlalleri gerçekleştiren firmalarla ilgili yasal işlemlerin Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldığını kaydetti.

 

Vatandaşları fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara karşı uyaran zabıta ekipleri bu tür durumlarla karşılaşanların ALO 153 Zabıta Şikâyet Hattı’nı aramalarını istedi.

 

Anahtar Kelimeler : MARKETLER, MERCEK, ALTINDA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız