HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Mart 2022 Perşembe Saat: 14:10

FAHİŞ FİYATA KARŞI DENETİMLER SÜRÜYOR

Ordu Valisi Tuncay Sonel, marketlerde stokçuluğa ve fahiş fiyat uygulamalarına karşı gerçekleştirilen denetimlerini sürdürdü.  Beraberinde, İl Ticaret Müdürü Şenel Çakır, Sanayi ve Teknol
FAHİŞ FİYATA KARŞI DENETİMLER SÜRÜYOR

Ordu Valisi Tuncay Sonel, marketlerde stokçuluğa ve fahiş fiyat uygulamalarına karşı gerçekleştirilen denetimlerini sürdürdü.

 Beraberinde, İl Ticaret Müdürü Şenel Çakır, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Zeki Ardahanlıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Zabıtasından oluşan ekiplerle birlikte zincir ve yerel marketleri tek tek gezerek denetlemelerde bulunan Vali Sonel, marketlerin reyonlarındaki gıda ürünlerinin fiyatını ve stok durumunu inceledi.

 Bazı temel gıda ürünlerinde ortaya çıkan stok ve fahiş fiyat artışı konularında denetimlerin aralıksız sürdüğünü ve bugün de sahaya çıkarak stokçuluk, aşırı fiyat ve spekülatif hareketlere karşı incelemelerde bulunduğunu söyleyen Vali Sonel, fahiş fiyat artışı olup olmadığını kontrol ederek, yağ stoklanmasına karşı marketlerin raflarını kontrol etti.

 Reyonlarda seçilen bazı ürünlerin reyon fiyatı ile kasa fiyatı karşılaştırılırken, indirimli ürünün önceki fiyatına da bakıldı. 

 Vali Sonel, marketlerdeki rafları dolaşarak temel gıda ürünlerinin etiketlerini tek tek inceledi. Reyon ile kasa fiyatları kontrol edildi, güncel fiyatlar ekipler tarafından kayıt altına alındı.

 Marketlerin yanı sıra gıda toptancılarına da uğrayarak fiyat denetimi yapan Vali Tuncay Sonel, un ve yem fiyatları ile ilgili de inceleme yaptı. Stokçuluk, aşırı fiyat hareketliliği ve spekülatif hareketlerde bulunanlara asla fırsat vermeyeceklerini ifade eden Vali Sonel, “19 ilçemizde Vali Yardımcılarımızın ve Kaymakamlarımızın başkanlığında oluşturulan ekipler, market ve toptancılarda denetimlerini sürdürmektedir. Vatandaşlarımız herhangi bir olumsuzlukla karşılaştığında devletimizin ilgili kurumları var. Ticaret Bakanlığı’na ait Alo 175 Şikayet Hattı ile Haksız Fiyat Artışı Bildirimi Mobil Uygulaması üzerinden de gerekli şikayet başvurusunda bulunabilecekler” dedi.

 Markette alışveriş yapan vatandaşlar da yapılan denetimler dolayısıyla Vali Tuncay Sonel’e teşekkür ederek, memnuniyetlerini dile getirdiler.

 

Anahtar Kelimeler : FAHİŞ, FİYATA, KARŞI, DENETİMLER, SÜRÜYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız