HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Nisan 2022 Pazartesi Saat: 15:54

RÜSUMAT GÜN SAYIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ayışığı Meydanı’nda yapımı devam eden Rüsumat No:4 Gemisi çalışmaları Ordu kamuoyunun takdirini kazanıyor.
RÜSUMAT GÜN SAYIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ayışığı Meydanı’nda yapımı devam eden Rüsumat No:4 Gemisi çalışmaları Ordu kamuoyunun takdirini kazanıyor.

Kurtuluş Savaşı sürerken Yunan gemilerini atlatmak için batırılıp Ordu halkının dayanışması ile tekrar yüzdürülerek dünya denizcilik tarihine geçen Rüsumat No:4 Gemisi Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarıyla geleceğe taşınıyor.

Altınordu sahili Ayışığı Meydanı’nda yapımı süren Rüsumat No:4 Gemisi projesini uzun yıllar sonucunda somutlaştırarak hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, yaptığı bu çalışma ile başta tarih araştırmacıları olmak üzere Ordu kamuoyunun takdirini kazandı.

Rüsumat No:4 Gemisi’nin kahramanlık destanını gelecek kuşaklara aktarmak adına Ordu’da bir anıt oluşturulması için pek çok kez girişimlerde bulunulduğunu fakat bir sonuç alamadıklarını ifade eden Yerel Tarih Araştırmacısı Hüseyin Naim Güney, bu projenin Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler tarafından hayata geçirildiğini söyledi.

“HAYAL OLAN ÇALIŞMAYI HAYATA GEÇİRDİ”

Rüsumat No:4 projesi alanını gezen ve burada açıklamalarda bulunan Yerel Tarih Araştırmacısı Hüseyin Naim Güney, Ordu için hayal olacak çalışmayı hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkürlerini iletti.

Rüsumat’ın yaşatılması için bu zamana kadar birçok girişimde bulunduklarını ve Başkan Güler ile mutlu sona ulaştıklarını dile getiren Güney, şunları kaydetti:

“Rüsumat No:4’ün hayata geçirilişi burada bir anıt halinde sunulması bizim gibi yerel tarih araştırmacıları ve belli kuşaklar için son derece önem arz ediyor. Böyle hayal olan bir çalışmayı Ordu’nun kara sularında hayata geçiren Sayın Başkanımız Hilmi Güler Bey’e teşekkür ediyoruz. Rüsumatın yapılması için her yerde girişimlerde bulunmuştuk çok şükür bu hale geldi. Biz Ordulular çok mutluyuz. Sayın Başkanımızın tarihi konulardaki hassasiyeti kültüre, sanata verdiği değer için şükranlarımı sunuyorum.”

YÜZDE 70’İ TAMAMLANDI

Yüzde 70’i tamamlanan proje kapsamında şantiye alanında birleştirilerek alana getirilen gemi iskeleti saclarla kapatılmaya devam ediliyor. Ahşap takaların ise atölyede üretimi tamamlanarak sahaya getirildi. Havuz inşaatı ise devam ediyor.

Gemi imalatları tamamlanarak içi müze haline getirilecek.

Anahtar Kelimeler : RÜSUMAT, GÜN, SAYIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız