HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Nisan 2022 Perşembe Saat: 11:48

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE BÜYÜK KATKI

Fatsa Belediyesi Türk-Japon ortaklığı ile Kadınlar için Mesleki Eğitim Merkezi Projesi kapsamında 1 milyon TL’si hibe olmak üzere Halk Eğitim Merkezi’nde toplamda 1.
İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE BÜYÜK KATKI

Fatsa Belediyesi Türk-Japon ortaklığı ile Kadınlar için Mesleki Eğitim Merkezi Projesi kapsamında 1 milyon TL’si hibe olmak üzere Halk Eğitim Merkezi’nde toplamda 1.5 milyon TL’ye kurduğu tekstil atölyesi sayesinde bir yılda 300 kursiyeri Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tekstil fabrikalarında istihdam etmeyi hedefliyor.

Proje sayesinde bu zamana kadar hiç dikiş makinesi başına oturmamış bir kişi aldığı eğitimle kalifiye personel olarak eleman ihtiyacı olan fabrikalara istihdam ediliyor.

Şu ana kadar 100 kişiyi işe yerleştirdiğimiz “Kadınlar için Mesleki Eğitim Merkezi Projesi” kapsamında 4’üncü grupta eğitimlerini tamamlayan 20 kursiyerimizi de istihdam edilmek üzere Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Ekip Tekstil’e uğurladık

20 KURSİYERE BELGELERİ TAKDİM EDİLDİ.

Halk Eğitim Merkezi’nde kursiyerlerin eğitimlerini tamamlamasıyla belgeleri Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, İŞKUR İlçe Müdürü Mehmet Cem Kuru tarafından takdim edildi.

Belge taktimi sonrası açıklamada bulunan Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Türk-Japon ortaklığı adı altında başarılı bir projenin kursiyerlerini daha iş başına yönlendirdiklerini belirterek, “Projemiz Türk – Japon ortaklığı adı altında gerçekleştirilen bu kıymetli projede, Türkiye’de 730 proje içerisinde hibe proje almaya hak kazanmış 10 projeden bir tanesi. Yaklaşık 1 milyon TL’ye geçen hibe aldık, 500 bin TL’ de kurum desteğimiz gerçekleşti. Toplamda 1.5 milyon TL’nin üzerinde mal olan bu projede 300 tane meslek sahibi etmeyi planlıyoruz. İŞKUR ilçe Müdürlüğümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezi ve Fatsa Belediyesi olarak koordineli olarak yürüttüğümüz programda kursiyerlerimiz son gününe geldi. Şu ana kadar 100 kişiye yakın kursiyerimizi iş başı eğitim programı kapsamında istihdam ettik.” dedi.

“ORGANİZE SANAYİ BÖLGEMİZİN KALİFİYE ELEMAN SORUNUNU GİDERECEĞİZ”

Eğitim programlarının devam edeceğini ifade eden Başkan Kibar, “Ben bu projenin paydaşı olan bu projeye emek veren destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Organize Sanayi Bölgemizin en önemli problemlerinden biri olan kalifiye eleman yetiştirme noktasında bugün Halk Eğitim Merkezi’nde kurmuş olduğumuz mesleki eğitim atölyemiz ile birlikte bugün inşallah çok daha fazla kalifiye elemanlarımızı, çalışma arkadaşlarımızı Organize Sanayi Bölgemizde istihdam edeceğiz.” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : İSTİHDAM, SEFERBERLİĞİNE, BÜYÜK, KATKI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız