HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Nisan 2022 Pazartesi Saat: 15:02

DOĞALGAZDA KAZI ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Gülyalı’nın gelişimi için en önemli yatırımlardan biri olarak görülen doğal gaz konusundaki çalışmalarda sona gelinerek kazı çalışmalarına başlanacağının müjdesini verdi.  Dağıtım içi
DOĞALGAZDA KAZI ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Gülyalı’nın gelişimi için en önemli yatırımlardan biri olarak görülen doğal gaz konusundaki çalışmalarda sona gelinerek kazı çalışmalarına başlanacağının müjdesini verdi.  Dağıtım için kazı çalışmalarına geçilerek ilçenin altının üstüne geleceği bir sürecin başlayacağını belirten Başkan Tepe, “Vatandaşlarımızdan ve esnaflarımızdan kazı çalışmaları sırasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı şimdiden anlayış bekliyor, hasretini çektiğimiz bu kıymetli yatırımın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

DOĞAL GAZI SÜRECİN BAŞINDAN BU YANA KARARLILIKLA TAKİP EDİYORUZ

Doğal gazla gelinen noktanın memnuniyet verici olduğunu ifade eden Başkan Tepe, “Bu kıymetli yatırımın Gülyalı’ya geliş süreci uzun soluklu bir mücadelenin ürünüdür. Bundan önceki dönemde dillendirilen ancak resmi olarak hiçbir girişimin olmadığı doğal gazla ilgili göreve geldikten hemen sonra 30 Ekim 2019 tarihinde resmi başvuruyu gerçekleştirdik. Konuyu sürekli olarak gündemde tutarak kamuoyu oluşturduk. Haziran 2020’de Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığınca yatırımın 2022 yılı programına alındığı açıklandı. 2021 yılı Şubat ayı Olağan Meclis Toplantımızda doğalgaz çalışmalarının başlatılması için yetkili firma AKSA Doğal Gaz Ordu Giresun Dağıtım A.Ş’ye taahhüt verdik. 2021 yılı Mart ayı Büyükşehir Belediyesi Olağan Meclis Toplantımızda doğalgaz çalışmalarının başlatılması için yetkili firma AKSA Doğal Gaz Ordu Giresun Dağıtım A.Ş’ye taahhüt verilmesi yönünde kararı onayladık. Taşımalı sistem olarak da bilinen CNG yöntemiyle ilçemize getirilecek doğal gazla ilgili yer tespit çalışmalarına başladık. Bu kapsamda benzer yöntemi uygulayan Rize/Fındıklı’da incelemelerde bulunduk. Yer tespiti konusunda önerdiğimiz alanlar içerisinden bir noktanın belirlendiği ve olumlu teknik rapor verildiği ve ilçeler bazında da ilk dağıtım işleminin Gülyalı’ya gerçekleştirileceği açıklandı. Bu yıl içerisinde Gülyalı’ya doğal gaz konforunu yaşatacağız” dedi.

BAŞKAN TEPE’DEN TEŞEKKÜR

Doğal gazın yatırım programına alınma sürecinde kurumlar arasındaki iş birliğine değinen Başkan Tepe, “Her zaman vurguladığımız gibi Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr. Mehmet Hilmi Güler’in bakanlık geçmişi bu anlamda çok etkili olmuştur. AKSA Doğal Gaz A.Ş. yöneticileriyle de sürekli olarak toplantılarımız ve görüşmelerimiz devam ediyor. Sürece katkı sunan başta Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr. Mehmet Hilmi Güler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sn. Fatih Dönmez, bakanlık ve şirket yöneticilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : DOĞALGAZDA, KAZI, ÇALIŞMALARI, BAŞLIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız