HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Nisan 2022 Pazar Saat: 13:29

“TÜRKİYE PARLAMENTER SİSTEME DÖNMELİDİR”

Türkiye Değişim Partisi Ordu İl Başkanı İlhan Kaya, Türkiye’nin bir an önce parlamenter demokrasiye dönmesi gerektiğini söyledi. TBMM, kuruluşunun 102. Yıldönümünü ne yazık ki gücünden çok şey kaybederek kutlamaktadır diyen Kaya
“TÜRKİYE PARLAMENTER SİSTEME DÖNMELİDİR”

Türkiye Değişim Partisi Ordu İl Başkanı İlhan Kaya, Türkiye’nin bir an önce parlamenter demokrasiye dönmesi gerektiğini söyledi.

TBMM, kuruluşunun 102. Yıldönümünü ne yazık ki gücünden çok şey kaybederek kutlamaktadır diyen Kaya, “Çocuklarımıza herkesin barış içinde, eşitlik içinde, refah içinde, adalet içinde yaşadığı Türkiye bırakma kararlılığı içerisinde çocuklarımızın 23 Nisan bayramlarını kutluyorum” dedi.

23 Nisan 1920, Türk milletinin, büyük Atatürk'ün etrafında ve TBMM çatısı altında toplandığı tarih olduğunu anımsatan Kaya, “Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk milletinin kendi kaderine el koyma kararlılığının, milli irade üstünlüğünün ortaya konduğu ve oluştuğu yerdir.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi nedeniyle TBMM devre dışı kalmış, demokratik rejimin kalbi, milli iradenin tecelligahı olma hüviyeti önemli ölçülerde aşınmıştır.

Denetim yapamayan, vergi ve bütçe hakkını cumhurbaşkanına devreden,  cumhurbaşkanlığından gelen kanunları çıkaran bir mekanizma haline dönüşmüştür” diye konuştu.

TARAFSIZ CUMHURBAŞKANI, GÜÇLÜ MECLİS, BAĞIMSIZ YARGI

Türkiye Değişim Partisi’nin “Tarafsız Cumhurbaşkanı, güçlü meclis, bağımsız yargı” diyen bir parti olduğunu belirten Kaya, şunları söyledi: “Bir partinin genel başkanlığını yapan taraflı bir Cumhurbaşkanı değil, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve 84 milyonun birliğini temsil eden, herkese eşit mesafede olan tarafsız bir cumhurbaşkanı istiyoruz.

Güçlü meclis istiyoruz. Meclisi güçlü yapan görev ve yetkileri değil güçlü milletvekilleridir. Parti liderlerinin ve delege ağalarının değil üyelerin seçtiği adaylar güçlü milletvekilidir.

Devlet yönetiminde bir kişinin değil, millet iradesinin temsilcilerinin sözü geçsin istiyoruz.

Bir kişinin merhametine kalmış adalet sistemine, bir kişinin her sözünün hukuk sayılmasına karşıyız, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığından yanayız.

Kusursuz ve noksansız bir demokrasi istiyoruz. Herkesin işinin, aşının, evinin olduğu, herkesin, her yerde insanca yaşadığı bir Türkiye istiyoruz.”

TÜRKİYE PARLAMENTER SİSTEME DÖNMELİDİR

Türkiye, bir an önce, bütün yetkilerin tek adamda toplandığı bu sistemden vazgeçerek kuvvetler ayrılığına dayanan parlamenter demokrasiye dönmesi gerektiğini savunan Kaya, “Büyük Atatürk, bu bayramı en değerli varlığımız olan çocuklara armağan etmekle milli iradeye verdiği önemi göstermiştir.

Çocuklarımıza herkesin barış içinde, eşitlik içinde, refah içinde, adalet içinde yaşadığı Türkiye bırakma kararlılığı içerisinde çocuklarımızın bayramlarını kutluyorum.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, TBMM’nin tüm kurucu üyelerini, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, şükran ve saygıyla anıyorum” açıklamasında bulundu.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız