HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Nisan 2022 Çarşamba Saat: 13:43

YILMAZ: SALDIRILARI ŞİDDETLE KINIYORUZ

Türk Tarım Orman-Sen Ordu Giresun Şube Başkanı Hasan Ali Yılmaz, son günlerde artarak devam eden ve bir memurun ölümü ile sonuçlanan tarım orman çalışanlarına yapılan saldırıları şiddetle kınadığını söyledi.
YILMAZ: SALDIRILARI ŞİDDETLE KINIYORUZ

Türk Tarım Orman-Sen Ordu Giresun Şube Başkanı Hasan Ali Yılmaz, son günlerde artarak devam eden ve bir memurun ölümü ile sonuçlanan tarım orman çalışanlarına yapılan saldırıları şiddetle kınadığını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde görev yapan birçok farklı meslek mensubu memur arkadaşların ne yazık ki sözlü ve fiili şiddet haberleriyle karşılaştığını belirten Yılmaz, “Burdur İli, Bucak İlçesinde Bakanlığımız Su Ürünleri avcılığı denetim faaliyeti için göreve giden üyemiz Su Ürünleri Mühendisi arkadaşımız görevini ifa ederken bıçaklı saldırıya maruz kalmış ve hayatı ile tehdit edilmişti. Arkasından Afyonkarahisar İlimizde Gıda Kontrol görevini ifa eden meslektaşlarımıza fırın denetimi esnasında sözlü ve fiziksel saldırı gerçekleşmiştir. Yine birkaç gün sonra tarihinde Ardahan İlimizde ilkbahar şap aşılama çalışmaları esnasında Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli Veteriner Hekim arkadaşlarımız saldırıya maruz kalmışlardır. Son olarak ise Yozgat İli, Sorgun İlçesi mezbahane sorumlu Veteriner Hekimi Volkan Lale halk sağlığını koruduğu esnada bıçaklı saldırı sonucunda vefat etmiştir” dedi.

Hekim camiasına başsağlığı dileklerini ileten Yılmaz, şiddet olayları ile karşı karşıya kalanlara da geçmiş olsun dileklerini iletti.

KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Bu olayların faillerinin gerekli ve hak ettikleri cezaları almalarının takipçisi olacaklarının altını çizen Yılmaz, “Eğer bunlar en ağır şekilde cezalanmaz ise kurumsal alandaki şiddet cesaretlenecek, çalışanlar can güvenliği kaygısı ile görev yapmakta zorlanacak, kamu kurumlarımız endişenin yüksek, motivasyonun yok olduğu ortamlara dönüşecektir. Sonuç olarak Halkın Kamu hizmeti almasın da büyük olumsuzluklar yaşanacaktır” diye konuştu.

KAMUDA ŞİDDET YASASI ÇIKARILMALI

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde görev yapan birçok farklı meslek mensubu memurların Devletine ve milletine daha sağlıklı bir hizmet sağlayabilmesi için ciddi caydırıcı önlemler alınarak “Kamuda Şiddet” yasasının çıkarılmasının kaçınılmaz olduğunu da ifade eden Yılmaz şunları söyledi:

“Tarım, Orman ve Gıda hizmet kolumuzu kapsayan alanda hayvan sağlığını, halk sağlığını, toprağımızı ve ormanlarımızı korumak için canla başla çalışan fedakâr arkadaşlarımızın şiddet olaylarıyla anılmasının önüne geçmek adına acilen Bakanlığımız kamu çalışanlarını da kapsayacak şekilde “Kamuda Şiddet” yasasının çıkarılarak yasalaşması zaruri hal almakla beraber Tarım ve Orman Bakanlığının da söz konusu şiddet olayları üzerinde kamuoyu oluşturarak yüksek bir sesle dile getirmesini istiyoruz. Meslektaşlarımızın devletine ve milletine daha sağlıklı bir hizmet sağlayabilmesi için ciddi caydırıcı önlemler alınarak “Kamuda Şiddet” yasasının çıkarılması, arkadaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması, zorlu şartlarda görevlerini yerine getiren meslektaşlarımıza fiili hizmet zammı verilmesi Türk Tarım Orman-Sen olarak önceliğimiz ve haklı talebimizdir. Bununla beraber devletin asli görevlerini yerine getirirken kaza, saldırı gibi olaylar sonucu vefat eden meslektaşlarımızın “Görev Şehidi” olduğu unutulmamalı ve hakları teslim edilmelidir. Kamu çalışanlarına yapılan saldırılara karşı dik durmak hepimizin ortak görevi ve sorumluluğudur. Kimden gelirse gelsin her türlü saldırı, baskı, haksızlık ve adaletsizlik karşısında Türkiye Kamu-Sen ve Türk Tarım Orman-Sen olarak müdahil olduğumuzu, bahse konu elim olaylar ile ilgili olarak tüm süreçlerin Sendikamız tarafından takip edileceğini bildiririz.”

Anahtar Kelimeler : YILMAZ:, SALDIRILARI, ŞİDDETLE, KINIYORUZ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız