HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Mayıs 2022 Pazartesi Saat: 14:01

KONUT KREDİSİNDE AVRUPA VE ALMANYA

Almanya’da yaşayan Ordu’lu araştırmacı gazeteci Savaş Çelebi araştırdı. Avrupa’da ki sistem ile Almanya arasında pek fazla bir fark olmadığını belirten Çelebi; “Almanyada oranların d
KONUT KREDİSİNDE AVRUPA VE ALMANYA

Almanya’da yaşayan Ordu’lu araştırmacı gazeteci Savaş Çelebi araştırdı.

Avrupa’da ki sistem ile Almanya arasında pek fazla bir fark olmadığını belirten Çelebi; “Almanya'da oranların değişkenliğinin iki nedeni bulunuyor. Ev sahibi olmak isteyen kişi, yüzde 10 ya da 20 oranında bir anapara ödeyemiyorsa, o zaman faiz oranı yükseliyor. Bunun dışında kişilerin gelirleri biraz düşükse de faiz yükselebiliyor. 

Faizi yükselten bir neden ise, oturmak için alınan evin dışında yatırım amaçlı dairelerin olması. İyi bir semtte, üç dairelik bir ev alan Alman aile, bunun için ortalama 420 bin Euro ödüyor. Bunun için bankanın uyguladığı faiz oranı, yıllık yüzde 0,90. Efektif faiz ise yıllık yüzde 1.48” dedi.

KREDİNİN MALİYETİ

Almanya’da 420.000 Euroluk bir dairenin 34 yılda ödenmesi için uygulanan kredi maliyetini de aktaran Çelebi’nin hesaplama şekli ise şu şekilde oldu: 420.000 Euro'luk kredinin başlangıç tarihi 2019, bitiş tarihi ise 2053. 

Alınan bu kredinin maliyeti tam olarak şu şekilde gerçekleşiyor: Evin ödenen alım değeri: 420.000 Euro. Toplam ödenecek faiz miktarı: 97 bin 6 Euro. Çeşitli masraf ve işlem ücretleri: 3 bin 171. Borçlunun anlaşma kaynaklı faiz geliri: 423 Euro. Faizle birlikte toplam kredi miktarı; 520 bin 177 Euro. Kredinin aylık ödemeleri, en yüksek 1.558 Euro, en düşük ise 682 Euro olarak gerçekleşiyor.

TÜRKİYE'DE VADE UZARSA...

Çelebi, Türkiye’de Türk Lirası üzerinden aylık 6 Bin ila 11 Lira arasında değişen ödemelerin, Almanya ve Avrupa ülkelerine karşı çok daha uygun olduğunu sözlerine ekleyerek, Türkiye’de vade tarihlerinin daha da uzatılması halinde aşağı düşecek fiyatlar üzerinden vatandaşlar daha rahat konut kredisine başvuracaklarını söyledi.

 

Anahtar Kelimeler : KONUT, KREDİSİNDE, AVRUPA’DAN, İYİYİZ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız