HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Mayıs 2022 Çarşamba Saat: 15:39

BAĞIMSIZLIK IŞIĞI HİÇ SÖNMEYECEK

Büyük Devlet Adamı ATATÜRK, ulusumuzun birlik, beraberlik içinde ve özgür olarak yaşamasının güvencesi olan “En Büyük Eserimdir” dediği Cumhuriyeti “ Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz.
BAĞIMSIZLIK IŞIĞI HİÇ SÖNMEYECEK

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millî Mücadele’yi başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 103. yıl dönümünü olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm Türkiye’de olduğu gibi Ordu’da da törenlerle kutlanacak.

19 Mayıs. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben, Samsun'a çıktığım gün elimde maddi hiçbir kuvvet yoktu. Yalnız büyük Türk Milletinin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı. İşte ben bu ulusal kuvvete, bu Türk milletine güvenerek işe başladım.” diyerek O’nun kurtuluş yolunda ulusal birliği gerçekleştirmek düşüncesiyle çıktığı bu zorlu yolculukta Türk milletine duyduğu güveni anlatan gündür.

Büyük Devlet Adamı ATATÜRK, ulusumuzun birlik, beraberlik içinde ve özgür olarak yaşamasının güvencesi olan “En Büyük Eserimdir” dediği Cumhuriyeti “ Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız.” diyerek Türk Gençliğine emanet ederek gençlere duyduğu güveni, verdiği önemi göstermiştir.

Türk gençliği de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada emanete sahip çıkacak, bu uğurda üstüne düşen görevi ve sorumluluğu yerine getirecektir.

Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere bağımsızlık ve özgürlüğümüzü borçlu olduğumuz bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan kahraman gazilerimize sağlıklı, güzel bir yaşam diliyor, yarınlarımızın güvencesi tüm gençlerimizin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz.

Öte yandan saat 09.00’da Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başlayacak kutlamalar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tarafından saygı duruşu ve istiklal marşı eşliğinde şanlı bayrağımızın göndere çekilmesi ile devam edecek. Kutlamalara Ünye Cumhuriyet Meydanında devam edilecek. günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından (Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tarafından) Gençlik Merkezi Üyelerince şiirler okunacak. Törenin ardından Jimnastik Gösterisi, Wushu (Taolu) Gösterisi, Mini Konser

Halk Oyunları Gösterisi, İşaret Dili Gösterisi ile kutlamaların gündüz bölümü sona erecek. Programın akşam bölümünde ise saat 20.00’de Ordu Gençlik Merkezi önünden başlayıp Tayfun Gürsoy Parkı’nda son bulacak Fener alayı düzenlenecek.

 

''Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir..'' (Mustafa Kemal ATATÜRK)

Anahtar Kelimeler : BAĞIMSIZLIK, IŞIĞI, HİÇ, SÖNMEYECEK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız