HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Mayıs 2022 Cuma Saat: 14:46

"OKSİJEN DİYARINDA BİLİM" ŞENLİĞİ

Aybastı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında düzenlediği "Oksijen Diyarında Bilim" şenliğinin açılışı Aybastı ilçesinde gerçekleştirildi.
"OKSİJEN DİYARINDA BİLİM" ŞENLİĞİ

Aybastı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında düzenlediği "Oksijen Diyarında Bilim" şenliğinin açılışı Aybastı ilçesinde gerçekleştirildi.

 

Bilim Şenliğinin açılışına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Başdanışmanı ve Uluslararası Üniversiteler Konsey Genel Koordinatörü Prof. Dr. Sayın Uğur Çevik, Aybastı Kaymakamı Sayın Şeyma Aktaş, İl Millî Eğitim Müdürümüz Mehmet Fatih Vargeloğlu, Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Acu, akademisyenler, öğretmenler, öğrenciler ve velilerimiz katıldı.

 

Müdür Mehmet Fatih Vargeloğlu açılışta gerçekleştirdiği konuşmasında, "Bilgi ve teknoloji toplumu olma yolunda ülkeler arasındaki yarışın artan bir hızla devam ettiği çağda, biz eğitimciler olarak öğrencilerimizde gizli kalmış yeteneklerin desteklenerek geliştirilmesine ortam hazırlamak, çalışmalarda bilimsel düşünce, yöntem ve teknikleri kullanarak bilgi ve beceri kazanımlarını daha da arttırmak için çalışmaktayız. Ülkemizin geleceğini yönlendirecek, bilimsel alanlarda özgün ve farklı düşünceler ortaya koyabilecek, öz güveni gelişmiş öğrenciler yetiştirmeye de azim ve kararlılıkla devam etmekteyiz.

 

19-20 ve 21 Mayıs tarihlerinde devam edecek olan Bilim Şenliğimizde; "STEAM", "Havacılık ve Uzay", "Doğa ve Ekoloji", "Görsel Sanatlar", "Oyun" ve "Dil-Kültür-Sanat" başlıklarından oluşan 6 tema ve 42 atölye ile toplam 317 etkinlik ile toplamda 7000 katılımcının aktif olması hedeflenmektedir.

 

Ülkemiz son çeyrekte eğitime büyük yatırımlar yapmış, çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği için büyük fırsatlar sunmuştur. Sadece bina ve derslik yapılmamış, çağın gereklerine uygun teknolojik alt yapıyı ve donanımı da sunmuştur. Hayal bile edemeyeceğimiz nice hizmetler bugün çocuklarımızın elinin altındadır

 

İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak Bakanlığımızın destekleriyle ve Ordu Valiliği himayelerinde Aybastı ilçemizde 2020 Mayıs ayından itibaren 16 okulumuzda bakım onarım; 8 okulumuzda güçlendirme çalışmaları gerçekleştirdik. Yine Müdürlüğümüz Destek Hizmetleri Birimimiz tarafından okullarımıza, ihtiyaçları doğrultusunda kütüphane yapımı ve donatım malzemesi desteği gerçekleştirdik. Ayrıca Bakanımız Sayın Mahmut Özer'in destekleriyle ilimize bir bilim ve sanat merkezi daha kazandırarak Aybastı Bilim ve Sanat Merkezinin açılışını gerçekleştirdik.

 

Hepimiz, geleceğimizin teminatı, yaşama sevincimiz çocuklarımızın iyiliğini istiyoruz. Gençlerimizi daha iyi anlamak, onlara her yönden destek olmak, eğitim ve öğretimde kaliteli ortamlarımızı sizlere daha aktarmak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

 

Sözlerime son verirken bu anlamlı çalışmaya katkı sağlayan kıymetli meslektaşlarıma, öğrencilerimize, misafirlerimize, katılımcılarımıza ve programa katılımlarından dolayı tüm paydaşlarımıza, emeği geçen idarecilerimize ve öğretmenlerimize Eğitim Kenti Ordu'muz adına çok teşekkür ediyorum. " dedi.

 

Açılış konuşmasının ardından Aybastı Halk Eğitimi Merkezi öğrencilerinin hazırladığı halkoyunları gösterisi ve Fahri Yüksel Müzik Evi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisi, şenlik stantlarının ziyaretleri ile devam etti.

 

Bilimi ve teknolojiyi halkla buluşturarak bilimsel anlayışı geniş toplum kitlelerine yayabilmek, katılımcılara yaşayarak öğrenme deneyimi yaşatabilmek, bilim, teknoloji, toplum arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla aktarılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen şenlikteki stantların ziyaret edilmesinden sonra, Aybastı Anadolu İmam Hatip Lisesi Yeni Hizmet Binasının Konferans Salonunda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Baş Danışmanı ve Uluslararası Üniversiteler Konsey Genel Koordinatörü Prof. Dr. Sayın Uğur Çevik ve Gebze Teknik Üniversitesi Temel Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sayın Ramazan Altundaş tarafından verilen seminerlere katılım sağlandı.

Anahtar Kelimeler : "OKSİJEN, DİYARINDA, BİLİM", ŞENLİĞİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız