HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Mayıs 2022 Cuma Saat: 16:49

VALİ SONEL, DÜNYA ARI GÜNÜ ETKİNLİĞİNE KATILDI

Ordu Valisi Tuncay Sonel, 20 Mayıs Dünya Arı Günü nedeniyle Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü’nde düzenlenen etkinliğe katıldı.
VALİ SONEL, DÜNYA ARI GÜNÜ ETKİNLİĞİNE KATILDI

Ordu Valisi Tuncay Sonel, 20 Mayıs Dünya Arı Günü nedeniyle Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü’nde düzenlenen etkinliğe katıldı.

20 Mayıs Dünya Arı Günü dolayısıyla gerçekleştiren etkinlikte, Vali Tuncay Sonel, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Şeref Cınbırtoğlu, Orman Fidanlık Müdürü Ali Vatan Sezer, arıcılar ve Ordu Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin katılımıyla Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü bahçesine Abelya, Erguvan, Akağaç, Karayemiş türünden oluşan 100 adet arıların bal yaptığı nektarlı ve polenli ağaç fidanları dikildi.

 

Fidan dikiminin ardında, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü’nde, Vali Tuncay Sonel ve programa katılanlar tarafından arı ve balı sembolize eden pasta kesimi yapılarak, Dünya Arı Günü kutlandı.  

 

Etkinlikte ayrıca, Bahçeşehir Koleji öğrencilerine arı ve arıcılık konusunda bir seminer verilerek, bilgilendirmede bulunuldu.

 

Gerçekleştirilen etkinliklerle ilgili bilgi veren Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Şeref Cınbırtoğlu, “Arı ve yaşam arasındaki bağın önemine dikkat çekmek amacıyla her yıl Mayıs ayının 20'si, Dünya Arı Günü olarak kutlanıyor. Mayıs, kuzey yarımkürede tozlaşmanın ve arıların üremeye başladığı, güney yarımkürede ise arı ürünlerini hasat etme zamanı. Slovenya ile birlikte, aralarında ülkemizin de bulunduğu, 115 ülkenin ortak sunuculuğunda, 20 Mayıs tarihinin ‘Dünya Arı Günü’ ilan edilmesine yönelik karar tasarısı, 20 Aralık 2017 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda oybirliğiyle kabul edilmiştir. Her yıl 20 Mayıs tarihinde düzenlenen ‘Dünya Arı Günü’ etkinlikleriyle, arıların ve diğer tozlayıcıların insanlık ve dünyamız için taşıdıkları önemin hatırlanması ve bu konuda bir farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır. Aynı zamanda, düzenlenecek bu etkinliklerle, Birleşmiş Milletler 2030 gündeminde tanımlanan Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin başarılmasına da katkı sağlayan biyoçeşitliliğin ve ekosistemin korunmasına da dikkat çekilmesi hedeflenmektedir” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : VALİ, SONEL, DÜNYA, ARI, GÜNÜ, ETKİNLİĞİNE, KATILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız