HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Mayıs 2022 Pazar Saat: 14:32

EĞİTİM- BİR- SEN KADIN KOMİSYONU ÜYELERİNİ UNUTMADI

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim- Bir- Sen) Ordu Kadın Komisyonu Anneler Günü dolayısıyla bir haftalık okul ziyaretleri programı düzenledi. 88 okul ve kurumu ziyaret ederek, bayan öğretmenleri hediyel
EĞİTİM- BİR- SEN KADIN KOMİSYONU ÜYELERİNİ UNUTMADI

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim- Bir- Sen) Ordu Kadın Komisyonu Anneler Günü dolayısıyla bir haftalık okul ziyaretleri programı düzenledi.

88 okul ve kurumu ziyaret ederek, bayan öğretmenleri hediyeler ile onurlandırdılar. 

                 Ordu Eğitim- Bir- Sen Kadın Komisyonu Anneler Günü’nü bu yıl farklı kutladı. Kadın Komisyonu Başkanı Arzu Polat Kuvancı, Komisyon Üyeleri Öznur Koçak, Şengül Şentürk Dilaver, Şeküre Moral, Meral Günay, Aynur Kunt Uğurlu ve Gülsen Çelenk Ordu’daki okul ve kurumları Ordu Üniversitesi Kadın Komisyonu Başkanı Aysel Akova, üniversitede ki bayan üyeleri ziyaret ederek üyelere sukulent dağıttı.

Okul okul, kurum kurum gezerek kadınların kapılarını tek tek çalan komisyon üyeleri Eğitim Bir Sen Ordu Şubesi Başkanı İsmail Çelenk’in de selamını ileterek, çiçekleri hediye etti.

“KADINLARIMIZLA BAŞARDIK”

Duygu yüklü ve anlamlı ziyaretlerin ardından bir açıklama yapan Ordu Eğitim- Bir- Sen Kadın Komisyonu Başkanı Arzu Polat Kuvancı, “Yıllardır eğitim çalışanlarının haklarını korumanın, sorunlara çözüm bulmanın, temel insan hak ve hürriyetlerinin önündeki engellerin kaldırılmasının mücadelesini veriyoruz. İnsan haklarına yönelik her türlü şiddet, baskı, zulüm ve haksızlığın her zaman karşısında olduk, özgür iradeyi, fikir, inanç ve ifade özgürlüğünü savunduk.

Çeyrek asırlık mücadelemizde onlarca kazanıma, nitelikli çalışmaya imza attık. Sendikal mücadelemizle birçok yasağın sona ermesini, özgürlük alanlarının genişletilmesini sağladık. Bu çalışmaları kadınlarımızla başardık” dedi.

“TARİHİN HER DÖNEMİNDE DEĞİŞİMİN ÖNCÜSÜ BİZLER OLDUK”

Kadın Komisyonu Başkanı Kuvancı, açıklamasının devamında ise, “Kadınlarımız geleceğimizin teminatı aynı zamanda da milletimizin maddi varlığının güvencesidir. Tarihin her döneminde değişimin öncüsü bizler olduk. İlimizde 2500’e yakın bayan üyemizle güçlendik. Öncü kadın, güçlü sendika, büyük Türkiye hedefiyle örgütlendikçe güçleneceğiz, güçlendikçe kazanmaya devam edeceğiz. Ve bu özel günde de bayan üyelerimizi tek tek ziyaret ettik.

Bir insanı rahminde taşımak, doğum sancısı çekmek, onu dünyaya getirmek, sütüyle beslemek ve terbiye etmekle görevlendirilen kadın bu temel özellikleri ile erkekten ayrılır. Onu dünyada kutsal bir varlık haline getiren, ahirette de cennet ayakları altına serilen insana annelik gibi ulvî bir vazife yüklenmiştir.

Bu vesile bir kez daha anne olan, olmayan, içinde annelik şefkati barındıran tüm kadınlarımızın Anneler Günü kutlu olsun. “Yüz adam bir ev yapar ama onu yalnızca bir anne yuvaya dönüştürür” atasözünde olduğu gibi sendikamız, kadınlarımızın varlığı ile büyük bir ailedir” İfadelerini kullandı.

               

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız