HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Mayıs 2022 Salı Saat: 12:15

VALİ SONEL: YOLUNUZ AÇIK OLSUN

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Rafting Federasyonu ve Ordu Valiliği işbirliği ile düzenlenen Okul Sporları Rafting Gençler Grup Müsabakaları kapsamında düzenlenen etkinliklere katıldı. Rafting Gençler Grup
VALİ SONEL: YOLUNUZ AÇIK OLSUN

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Rafting Federasyonu ve Ordu Valiliği işbirliği ile düzenlenen Okul Sporları Rafting Gençler Grup Müsabakaları kapsamında düzenlenen etkinliklere katıldı.

Rafting Gençler Grup Müsabakalarına katılmak üzere Ordu’ya gelen genç sporcular için Altınordu Tayfun Gürsoy Parkında düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, ”Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Gençlik ve Spor Bakanlığımızın katkılarıyla Türkiye Rafting Federasyonunun efsane Başkanı Fikret Yardımcı nezdinde ülkemizin dört bir köşesinde rafting adına, spor adına, kardeşlik adına çok ciddi güzel işler yapılıyor. Ben hepinizin huzurunda Ordu’muza verdiği destekten dolayı hem Gençlik ve Spor Bakanımıza, hem de Rafting Federasyonu Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Vali Sonel, ”Ordu 19 İlçesiyle güzel bir ilimiz. Valiliğimiz, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, Devletimizin kurumlarıyla birlikte hem sporda, hem diğer branşlarda söz sahibi olmaktayız. Raftingde de milli takıma kadar yükselir ve uluslararası müsabakalarda bol bol altın madalyaları alır, renklerini şehitlerimizin kanlarından  alan beyaz ay yıldızlı al bayrağımızı İstiklal Marşı eşliğinde inşallah göndere çektirisiniz” dedi.  

Ordu’nun aynı zamanda bir spor şehri, kültür ve eğitim şehri olduğunu, doğal güzellikleriyle misafirperver insanlarıyla yöresel tatlarıyla Karadeniz’in ve ülkemizin en güzel yörelerinden  biri  olduğunu belirten Vali Tuncay Sonel, ”Ordu’nun güzelliklerini sizlere göstermeye gayret edeceğiz. Buradan aldığınız izlenimleri gittiğiniz yerlerde inşallah anlatacaksınız. Türkiye Rafting Federasyonu Başkanımız Fikret Yardımcı Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Yollarımız bir önceki görev yerimiz Tunceli’de kesişmişti.  Tunceli’ den milli takıma seçilen sporcularımız  var. Tunceli’de 2019 Haziran’ında 800 sporcunun katıldığı dünya rafting şampiyonası düzenlenmişti.  Brezilyadan, Kostarika’dan, Şili’den, Rusya’dan, Ukrayna’dan,Fransa’dan, İtalya’dan Çin’den, Hindistan’dan, Kazakistan’dan dünyanın dört bir yanından sporcular gelmişti. Biz istiyoruz ki,  burada başarılı olan gençlerimiz ileride uluslararası müsabakalarda yer alsın, başarı gösterebilsinler. Yolunuz açık olsun” diyerek, konuşmasını tamamladı.
 Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ise yaptığı konuşmada, ”Sizleri İlimizde ağırlamak bizim için büyük bir şeref. Son derece mutluyuz. Ordu, hem kültür, hem sanat, hem spor hem de Allah’ın özenerek yarattığı güzel illerden bir tanesi. Raftinge büyük önem veriyoruz. Tekneleri, kanoları kendimiz imal ediyoruz. Burası spor cenneti bir il.  Gezin, görün. Gönül elçileri olarak gördüğümüz sizlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı konuşmasında, ”2019 yılında Tunceli Munzur’da ‘Tanımakla Başlar Herşey’ diyerek yola çıkmıştık. 20 ülkeden, 3 kıtadan 800 sporcu ile terörün merkezi dedikleri Tunceli’de Sayın Valim Tuncay Sonel ile beraber Tunceli’nin kaderi terör değildir diyerek, bütün dünyaya oradan inadına kardeşlik, inadına sevgi, inadına dostluk mesajlarını verdik. 3 kıtadan gelen sporcularla Tunceli’nin huzur şehri olduğunu büyün dünyaya anlatarak, Türkiye de bir spor devrimi yaşanmıştır. Oradan da dalga dalga tüm illere yayılıyor” dedi.

“Saygıdeğer, muhteşem Valim Tuncay Sonel ile birlikte Ordu’da yolumuz yeniden birleşti” diyen Fikret Yardımcı, ”Ordu’da rafting turizm olurken, Güneydoğuda çocuklarımıza umut oldu. Sportif turizmde Ordu’da bir lokasyon yaratarak, Sayın Valimin önderliğinde Melet Irmağında okul sporlarında start vereceğiz. Melet Irmağı, turizm sportif lokasyonunun en önemli yeridir ve Karadeniz’den bütün Türkiye’ye melet ırmağını tanıtmış olacağız. Bugün okul sporlarında çocuklarımızı denizde yetiştirerek durgun suda raftingi öğreterek  Ordu’nun dereleri aksa yukarı aksa diyecek, Melet Irmağında rafting yapacağız. Destekleri dolayısıyla Sayın Valim Tuncay Sonel’e teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, İdman Yurdu Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile devam eden program, Ceren Ece Öztürk’ün konseri ve Ordu Gençlik Merkezi Müzik Ekibinin seslendirdiği parçalar ile sona erdi.

 

 

Anahtar Kelimeler : VALİ, SONEL:, YOLUNUZ, AÇIK, OLSUN

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız