HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Mayıs 2022 Salı Saat: 15:09

7’DEN 70’E ALTINORDULU’LARIN HİZMETİNDE

Altınordu Belediyesi Mobil Sağlık Tarama aracı ile ilk basamak sağlık hizmetlerini vatandaşların ayağına götürmeye devam ediyor. Kırsal mahalleleri program dahilinde tek tek dolaşan tam donanımlı Mobil Sağlık Tarama aracı vatandaşlara
7’DEN 70’E ALTINORDULU’LARIN HİZMETİNDE

Altınordu Belediyesi Mobil Sağlık Tarama aracı ile ilk basamak sağlık hizmetlerini vatandaşların ayağına götürmeye devam ediyor. Kırsal mahalleleri program dahilinde tek tek dolaşan tam donanımlı Mobil Sağlık Tarama aracı vatandaşlara hastane konforunda sağlık hizmeti sunuyor.

Başkan Aşkın Tören öncülüğünde klasik belediyeciliğin ötesinde Sosyal Belediyecilik anlayışı ile insanın olduğu her yerde var olan Altınordu Belediyesi, özellikle pandemi sürecinde halk sağlığına önemli katkılar sunan Mobil Sağlık hizmetini yaygınlaştırıyor.

Başkan Aşkın Tören’in talimatları doğrultusunda kesintisiz sürdürülen Mobil Sağlık Tarama hizmeti, özellikle kırsal mahallelerde yatağa bağımlı hastalar, yaşlılar ve engelli bireylere adeta can simidi oldu.

 

YAĞIZLI, YEMİŞLİ, ARTIKLI VE KÖKENLİ MAHALLELERİNDE 350 KİŞİYE SAĞLIK TARAMASI

 

Hastalıkların erken tanısında önemli bir rol oynayan mobil sağlık tarama aracı, kanser, şeker, tansiyon gibi yaygın hastalıklar konusunda hem erken tanı hizmeti veriyor hem de Sağlık görevlileri tarafından yapılan bilgilendirmeler ile hastalıklar konusunda toplumsal farkındalık ve duyarlılık oluşması sağlanıyor.

Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile yürütülen Mobil Sağlık hizmetinde alanında uzman sağlık ekipleri tarafından Yağızlı, Yemişli, Uzunmusa, Artıklı ve Kökenli mahallelerinde 350 kişi sağlık taramasından geçirildi. Yağızlı Mahallesinde yatağa bağımlı 20 hastanın evde tedavilerinin de yapıldığı mobil sağlık hizmetinde, vatandaşların tansiyon şeker ölçümlerinin yanında Röntgen, ultrason, EKG cihazı ile solunum ve işitme testleri de yapılarak toplum sağlığına katkı veriliyor.

Ayrıca yaygın olarak görülen kanser türleri ile ilgili bilgilendirmelerin de yapıldığı sağlık tarama hizmetinden vatandaşlar son derece memnun.

 

SAĞLIK CAMİASINDAN VE VATANDAŞLARDAN BAŞKAN TÖREN'E TEŞEKKÜR

 

Sağlık taramalarına katılan Dr Bengi Su; “Yemişli köyünde vatandaşlarımızın muayene işlemlerini yapıp aynı zamanda mobil sağlık aracımızın içinde bulunan röntgen ultrason EKG donanımlarıyla tetkik işlemlerini gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın şeker, tansiyon ölçümlerini yaptık. Kanser taramayla ilgili bilgilendirme yaptık. Bu hizmetler yapmamızı sağlayan Altınordu Belediyesi mobil sağlık aracıyla vatandaşa hizmette kolaylık sağlayan Altınordu Belediye Başkanımız Aşkın Tören’e teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Yemişli Mahalle Muhtarı Gökhan Baştuğ ise; “Altınordu Belediyesi ile İlçe Sağlık Müdürlüğünün halkımıza yapmış olduğu kanser taraması sağlık taraması gibi hizmetlerin çok iyi sonuçlar verdiğini düşünüyorum. Aşkın Başkanıma desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Vatandaşlar da hizmetten çok memnun oluklarını belirterek, Başkan Aşkın Tören’e teşekkürlerini ilettiler. 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız