HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Temmuz 2022 Pazartesi Saat: 13:01

“GENÇLER BUNLARI UNUTMAYACAK”

İYİ Parti Ordu İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Baran Bilgi, KYK Yurt ücretlerine %80 oranında zam yapılmasıyla ilgili basın açıklamasında bulundu. Başkan Bilgi yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “İtibardan tasarruf olmaz
“GENÇLER BUNLARI UNUTMAYACAK”

İYİ Parti Ordu İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Baran Bilgi, KYK Yurt ücretlerine %80 oranında zam yapılmasıyla ilgili basın açıklamasında bulundu.

Başkan Bilgi yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “İtibardan tasarruf olmaz diyerek Cumhurbaşkanlığı külliyesine 4 Milyar 490 milyon lira bütçe ayıran siz, Türkiye’ nin geleceğini tayin eden gençlerimizin cebindeki parayı almaktan utanmayacak mısınız?“ dedi

İYİ Parti Ordu İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Baran Bilgi yaptığı yazılı açıklamada KYK yurt ücretlerine yapılan zammı sert eleştirerek, KYK Burs ve Kredi ücretlerine aynı oranda zam yapılması için çağrıda bulundu.

BİLGİ “ KYK Yurt ücretlerine yaptığınız bu zammı ya geri çekin ya da elinizi vicdanınıza koyun KYK Kredi ve Burs ücretlerine de en az aynı oranda zam yapın. dedi

1 Temmuz Günü KYK Yurt ücretlerine %80 oranında devasa denecek düzeyde Cumhuriyet tarihinin en büyük zammı yapıldı.

450 TL olan bir yurt ücreti bugün itibariyle artık 810 TL oldu. 700 bin öğrencinin cebindeki paranın neredeyse son kuruşuna kadar hükümet tarafından gasp edildi. Ayrıca daha geçen ayın ücretini ödemekte problem yaşayan gençler, gelen zam nedeniyle 478 TL daha depozito ücreti ödemek zorunda bırakıldı. Bir üniversiteli 850 TL olarak hesaplarına yatan aylık KYK kredi ve burs ücretinin 810 TL sini geldiği gibi Yurt ücreti olarak geri gönderiyor ve cüzdanda kalan yalnız 40 TL oluyor.

Ekonominin yerlerde süründüğü, işsizliğin ve hayat pahalılığının alıp başını gittiği bu dönemde zaten zor şartlar altında hayatlarını idame ettirmeye çabalayan binlerce genç ve ailesine yazık değil mi ? Gençlerimizin hak ettiği, ceplerinde bıraktığınız 40 lira para mı ?

Tüm öğrenciler son paralarıyla otobüs biletlerini almış memleketlerinin yolunu tutmuşken, 478 tl depozito ücreti almak nasıl bir vicdansızlıktır.

KYK Yurt ücretlerine bu zammı ya geri çekin ya da ellerinizi vicdanınıza koyun KYK Kredi ve Burs ücretlerine de en az aynı oranda zam yapın.

Vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğunun yoksulluk sınırının altında, temel gereksinimlerini dahi karşılamakta problem çektiği bu süreçte zammın öğrencilere yapılması gerçekten çok üzücü ve geri dönülmesi gerekilen bir karardır. Devlet öğrencilere zorluk çıkartan değil, daima arkasında olan güç, sırtını dayayacağı kuvvet olmalıdır.

İtibardan tasarruf olmaz diyerek Cumhurbaşkanlığı külliyesine 4 Milyar 490 milyon lira bütçe ayıran siz, Türkiye’ nin geleceğini tayin eden gençlerimizin cebindeki parayı almaktan utanmayacak mısınız? Belki siz utanmayacaksınız ama canını yaktığınız binlerce genç bunları unutmayacak. 

 

Anahtar Kelimeler : “GENÇLER, BUNLARI, UNUTMAYACAK”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız