HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Ağustos 2022 Cuma Saat: 13:02

"ÖTEKİMİZ YOK BİZİM İÇİN HER CAN AZİZDİR"

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Alevi Kültür Dernekleri Ordu Şubesince düzenlenen aşure programına katıldı. Ordu Alevi Kültür Merkezi ve Cemevinde düzenlenen programda bir konuşma yapan Başkan Tören, Muharrem ayının ve aşure
"ÖTEKİMİZ YOK BİZİM İÇİN HER CAN AZİZDİR"

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Alevi Kültür Dernekleri Ordu Şubesi'nce düzenlenen aşure programına katıldı. Ordu Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi'nde düzenlenen programda bir konuşma yapan Başkan Tören, Muharrem ayının ve aşure gününün birliğe, dirliğe ve kardeşliğe vesile olmasını diledi.

BAŞKAN TÖREN “BİZİ BİR VE DİRİ KILAN EN ÖNEMLİ ORTAK DEĞERLERİMİZDEN BİRİ EHLİBEYT’TİR”

Konuşmasında Alevi Bektaşi yolunun Anadolu irfanının kutlu ocaklarından olduğunu ifade eden Başkan Tören, "Bizi bir ve diri kılan en önemli ortak değerlerimizden biri Ehlibeyt’tir, ehlibeyt’e duyduğumuz muhabbettir. Ne diyor bir demde: Ali aydır gün Muhammed. Ehli Beytin yolunu ve kökünü ne güzel söylemiş erenler. Anadolu mayasının sırrı işte bu sözde gizli bana göre. Bu toprakları mayalayan gazilerin, erenlerin deminden süzülüp çıkan bu söz, bizim gelecek asırlarda da pusulamız olacaktır" diye konuştu.

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Tören “Bizim örfümüzde, töremizde, inancımızda öteki yok. Bizim örfümüz, her bir canı aziz bilmeyi öğütler. Milli benliğimizi şekillendiren işte böylesi bir duyuştur, böylesi bir öğüttür. Bu öğütlerin kökleri Hz. Peygamberin sözlerine dayanır. Gönül ehlinin yönü de yolu da bellidir. Anadolu, gönül ehli tarafından fethedilip dönüştürülmüş bir coğrafyadır. Asırları aşan acılarımız, söz gelimi Hz. Hüseyin efendimizin şehadeti, cümlemizin gönlünde alemi titretecek inlemelere sebep olmuştur, olmaya da devam etmektedir. O günden bugüne, bugünden kıyamete bu acı dinmemiştir, dinmeyecektir.

“KERBELA BİR HAK VE HAKİKAT MÜCADELESİDİR”

Kerbela'yı anlamak, Kerbela'yı yaşamak, hakka, hakikate, adalete, ahlaka, erdeme, fazilete, izzete, onura ve şerefe sevdalı olmaktır. Ciğer yakan, yürek sızlatan Kerbela'dan, bize yeni bir can ve yeni bir nefes üflemektir. Bir sevgi, bir muhabbet devşirmektir. Bizi mayalayan birlik gönlümüzden hiç eksik olmasın. Biz, Hz. Hünkarın “Dili, dini, rengi ne olursa olsun iyiler iyidir.” düsturunca 72 milleti kardeş bilip bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız. Yine hünkâr Hacı Bektaş’ın “İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır” kavlince, ilmi rehber edinip geleceği hep birlikte kuracağız.

Bu vesileyle Peygamber Efendimizin muazzez torunları. Hz. Ali efendimizin ve Hz. Fatıma annemizin can pareleri Hz. Hüseyin başta olmak üzere bütün Kerbela şehitlerini ve din, iman, mukaddesat uğrunda, hak hakikat yolunda canlarını feda edenlere rahmet ola, muharrem ayı mübarek ola” diye konuştu.

ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ ŞUBE BAŞKANI ÖZDEMİR’DEN TEŞEKKÜR

Alevi Kültür Dernekleri Ordu Şube Başkanı Yaşar Özdemir’de yaptığı konuşmada katılım gösterenlere ve Alevi Kültür Derneği ve Cemevi’ne destekleri nedeniyle Başkan Aşkın Tören’e teşekkür etti.

Çok sayıda davetlinin katıldığı Aşure programı, dua edilmesinin ardından aşure ikramı ve seslendirilen türküler, deyişler ve semah gösterisi ile son buldu.

 

Anahtar Kelimeler : "ÖTEKİMİZ, YOK, BİZİM, İÇİN, HER, CAN, AZİZDİR"

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız