HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Ağustos 2022 Pazartesi Saat: 14:57

MESUDİYELİ UĞUR ÖZMEN TUĞGENERAL OLDU

Ordu Mesudiyeli Uğur Özmen Tuğgeneral oldu. Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı görevini sürdüren Özmen, Tuğgeneralliğe terfisinin ardından İzmir Bornova Jandarma Tugay Komutanlığı'na atandı.
MESUDİYELİ UĞUR ÖZMEN TUĞGENERAL OLDU

Ordu Mesudiyeli Uğur Özmen Tuğgeneral oldu. Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı görevini sürdüren Özmen, Tuğgeneralliğe terfisinin ardından İzmir Bornova Jandarma Tugay Komutanlığı'na atandı. 

Jandarma Genel Komutanlığı 2022 yılı Atama ve Terfileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete’de bu gece  yayımlandı. 

UĞUR ÖZMEN KİMDİR

1970 yılında Ordu Mesudiye’de doğan J.Kd.Alb. Uğur ÖZMEN, 1991 yılında Jandarma Subayı olarak Kara Harp Okulundan mezun olmuştur.

1991-1993 yılları arasında sırasıyla Piyade Okulu (Tuzla/İstanbul), müteakiben Jandarma Komando Okulu (Foça/İzmir) ile Jandarma Subay Sınıf Okulunu (Güvercinlik/Ankara) bitirmiş, 2008 yılına kadar J.Gn.K.lığı bünyesinde; eğitim, komando, sınır, iç güvenlik ve karargah birimlerinde Tk.K.lığı, Bl.K.lığı, Pl.Sb.lığı, Ks.A.liği, Ş.Md.lüğü ve İlçe J.K.lığı görevlerinde bulunmuştur.

2008-2009 yılları arasında J.Gn.K.lığı Disiplin ve Moral Ş.Md.lüğü (Ankara), 2009 yılında Azerbaycan Dahili Koşunlar K.lığı emrinde danışmanlık, 2009-2012 yılları arasında Jandarma Astsubay Öğrenci Tabur Komutanlığı (Beytepe/Ankara), 2012-2016 yılları arasında J.Okll.K.lığı Pl.Prog.Ş.Md.lüğü (Beytepe/Ankara), 2016-2017 yılları arasında Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) Öğrenci Alay Komutanlığı (Ankara), 2017-2018 yılları arasında Siirt İl J.K.Yrd.lığı, 2018-2019 yılları arasında Jandarma Asayiş Kolordu Komutan Yardımcılığı (Van) ve 2019-2021 yılları arasında Kırıkkale İl Jandarma Komutanı olarak görev yapmıştır.

Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisansı (Tezli) ile birlikte Uluslararası Güvenlik ve Terörizm (Polis Akademisi), Uluslararası İlişkiler (Gazi Üniversitesi) alanlarında doktora dersleri almıştır. Eğitim-Öğretim, İstihbarat, Organize Suç Örgütleriyle Mücadele konularında çeşitli kursların yanında, “Kriz Yönetimi” ile “Kamu Diplomasisi” konularında da sertifika belgelerine sahiptir.

Mesleki konularda yazılmış (4) kitapla birlikte çeşitli kurumsal dergilerde yayınlanmış (18) makalesi bulunmaktadır.

2021 yılı genel atamalarında Kırklareli İl Jandarma Komutanlığına atanan, 2022 yılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle tuğgeneralliğe terfi eden Tuğgeneral Uğur ÖZMEN, evli ve (2) çocuk babasıdır. İngilizce, Almanca ve Fransızca bilmektedir.

 

Anahtar Kelimeler : MESUDİYELİ, UĞUR, ÖZMEN, TUĞGENERAL, OLDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız