HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Eylül 2022 Cuma Saat: 12:51

ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının sorunlarla başlayacağını dile getirerek, hayat pahalılığın öğrencileri ve velileri zorlayacak, dedi.
ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ


 

            Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının sorunlarla başlayacağını dile getirerek, hayat pahalılığın öğrencileri ve velileri zorlayacak, dedi.

            Bu düzen değişmeli, eğitim sistemi yeniden kurulmalı” vurgusu yapan Kaya, “Okulların açılması 17 milyon öğrenci, 1 milyonu aşkın eğitimcinin, milyonlarca veli için zaten zor olan yaşamın daha da zorlaşması demek. İşçilerin, emekçilerin sofrasındaki ekmek küçülürken iktidar desteği özel sektöre vermeye devam ediyor. Zor ekonomik koşullar eğitimin yıllar içinde geldiği acınası hali daha da kötüleştirdi. Devlet okullarının desteklenmesi askıya alındı. Bütçeden ayrılan pay azaldı. Özele kaynak daha fazla ayrıldı. Bu nedenle okullarda para toplama gelenekselleşti.” dedi.

            Servise ve kırtasiyeye zam

            Servis işletmelerinden ve kırtasiye esnaflarından aldıkları fiyatlar hakkında bilgi veren Kaya, “Servis ücretleri çok artı. 2021 yılında en yakın yerin servis ücreti 210 TL. idi. 2022 yılında 400 TL oldu. En uzak yerden taşıma 385 TL idi. 2022 yılında 765 TL oldu. Kırtasiyede en az yüzde 300 artış var. Bu artışlar öğrencilere ve velilere eğitime kötü şartlarda başlanmasına neden olacak. Bunlar yetmiyor, kayıt sırasında ve eğitim öğretim sürecinde toplanan paralar olacak.” dedi.

            İmam hatiplere çoğalıyor

Devlet okulları da zengin ve yoksul ailelerinin çocuklarına göre ayrışmış durumda olduğunu belirten Kaya, “ Bu ayrım sınıflar düzeyine kadar indi. Bu, yoksul öğrencilere imam hatip kapısını göstermekten başka bir anlama gelmiyor. Bu düzen çocuklar ve gençler için adaletsiz ve zenginden yanadır. Her değişen milli eğitim bakanıyla eğitim sistemi yazboz tahtasına çevrildi. Piyasacı ve gerici eğitim çocuklarımıza gelecek vaat etmiyor. Bu yıl yine üniversiteye giren gençler barınma, beslenme ve diğer ihtiyaçların karşılanmaması gibi sorunlarla yüz yüzeler. Milyonlarca genç işsizlik ve geleceksizlik kıskacında.” dedi.

                        Kaya, paralı ve gerici eğitime karşı demokratik halk iktidarı mücadelesinin kaçınılmaz olduğunu belirterek, “Geleceğimizi bu gerici sermaye düzenine, çocuklarımızı ve gençlerimizi eğitimsizliğe ve geleceksizliğe terk edemeyiz. Nitelikli, laik, parasız, bilimsel anadilde ve demokratik bir eğitim istiyoruz. Üniversiteye giden öğrencilerin barınma ve beslenme sorunları çözülmeli. Çocuklarımızın tarikat ve cemaat yurtlarına mahkum edildiği düzeni istemiyoruz.” dedi.

Anahtar Kelimeler : ÇOCUKLARIMIZA, SAHİP, ÇIKACAĞIZ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız