HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Ekim 2022 Pazartesi Saat: 11:15

BÜYÜKŞEHİRİN PROJESİ İLE GÜVENDE

Ordu’da kaybolan ve kolluk kuvvetlerin uzun uğraşları sonucu bulunan Şehit Erol Keskin’in annesi Alzheimer hastası Gülbeyaz Keskin’e, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından kayıp durumunda kişinin yerini tespit etmesine yardımcı olacak
BÜYÜKŞEHİRİN PROJESİ İLE GÜVENDE

 

 

Ordu’da kaybolan ve kolluk kuvvetlerin uzun uğraşları sonucu bulunan Şehit Erol Keskin’in annesi Alzheimer hastası Gülbeyaz Keskin’e, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından kayıp durumunda kişinin yerini tespit etmesine yardımcı olacak Yetişkin Akıllı Saat verildi.

 

Ordu’nun Gürgentepe ilçesinde yaşayan şehit annesi ve Alzheimer hastalığı bulunan 87 yaşındaki Gülbeyaz Keskin 28 Eylül Cuma günü saat 17.00 sularında kayboldu. Ailesinin kolluk kuvvetlerine haber vermesi sonucu arama çalışmalarının başlatıldığı olayda yaşlı kadın 7 saat sonra evlerinin 1 km uzağında sağlıklı olarak bulundu.

 

Gülbeyaz Keskin’in aynı durumu bir daha yaşamamasını isteyen ailesi, Ordu Büyükşehir Belediyesinin düşme, hareketsizlik gibi tehlikeleri durumları bildirmesi için geliştirdiği, kaybolma durumunda ise konum belirtecek cihaz olan Akıllı Saat için talepte bulundu. Talep üzerine hemen harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri Gülbeyaz Keskin’in ailesini evinde ziyaret ederek akıllı saati teslim etti.

 

 “AKILLI SAAT İÇİN TALEPTE BULUNDUK, BAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Alzheimer hastası annesinin aynı durumu tekrar yaşamaması için Büyükşehir Belediyesinin akıllı saat uygulamasına başvurduklarını söyleyen Gülbeyaz Keskin’in oğlu Nihat Keskin bu hizmetten dolayı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür etti.

 

Gülbeyaz Keskin’in oğlu Nihat Keskin şöyle konuştu:

 

 “Akşam saat 5 gibi annem evden kayboldu. Biz kendi imkanlarımız ile 1 saat aradık fakat bulamadık. Bunun üzerine 112’ye bildirdik. Saat gece 1’e kadar arama çalışmaları sürdü. Annemin gece 1 buçuk sıralarında bir komşunun evinin yanında olduğu haberini aldık. Bu durumu tekrar yaşamamız için alanda bulunan ekipler bize Ordu Büyükşehir Belediyesinin akıllı saat cihazından bahsetti. Bunun üzerine biz de bu projeye müracaat etmiş olduk. Bu hizmeti bizlere sunduğu için Büyükşehir Belediye Başkanımız Hilmi Güler’e çok teşekkür ediyorum, Allah ondan razı olsun”

 

AKILLI SAAT NEDİR?

65 yaş üstü bireylerin kullanımına sunulan; konum görüntüleme, düşme sensoru ile tehlikeyi bildirme, ilaç hatırlatma ve nabız ölçme, fotoğraflı rehber ve hareketsizlik hatırlatıcı gibi özelliklerle donatılmış olan akıllı saat, hasta ile yakını arasında kolay ve sağlıklı iletişim sağlıyor.

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : BÜYÜKŞEHİRİN, PROJESİ, İLE, GÜVENDE

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız