HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Ekim 2022 Salı Saat: 11:08

KADIN LİGLERİ STATÜSÜ YAYINLANDI

Türkiye Futbol Federasyonu 2022-2023 sezonu Kadınlar Lig Statüsünün yayınladı.                 Statüye göre, seyircileri ilgilendiren müsabaka sistemleri, UEFA organizasyonları, futbolcuların uygunluğu, müsabaka isim listeler
KADIN LİGLERİ STATÜSÜ YAYINLANDI

Türkiye Futbol Federasyonu 2022-2023 sezonu Kadınlar Lig Statüsünün yayınladı.

                Statüye göre, seyircileri ilgilendiren müsabaka sistemleri, UEFA organizasyonları, futbolcuların uygunluğu, müsabaka isim listeleri ve oyuncu değişikliği, madalya ve ödüller şöyle uygulanacak:

MÜSABAKA SİSTEMLERİ

KADINLAR SÜPER LİGİ:

(1) 2022-2023 Sezonu Kadınlar Süper Ligi: 2021-2022 sezonu sonunda puan sıralamasına göre Kadınlar Süper Ligi’nde kalan ve play-out müsabakaları sonunda ligden düşmeyen takımlardan; coğrafi dağılım ve idari yapı kriterlerine bağlı olarak 2 farklı grupta çift devre lig usulü şeklinde düzenlenir.

(2) 2022-2023 sezonu Kadınlar Süper Ligi müsabakalarının tamamlanması ile 10 Takımlı Grupta, Grubunu 8-9-10. sırada tamamlayan takımlar ile 9 Takımlı Grupta Grubunu 8-9. Sırada tamamlayan toplam 5 takım 1. Lige düşer.

B- KADINLAR 1. LİGİ:

(1) 2022-2023 sezonu Kadınlar 1. Ligi; 2021-2022 sezonu sonunda Kadınlar Süper Ligi’nden bir alt lige düşen takımlar ve 2021-2022 sezonu sonunda Kadınlar 2. Ligi’nde bir üst lige çıkmaya hak kazanan takımların katılımı ile tek grupta çift devre lig usulü şeklinde düzenlenir.

(2) 2022-2023 sezonu Kadınlar 1. Ligi müsabakaları sonunda grupta yer alan takımlardan puan sıralamasını son sırada tamamlayan takım Kadınlar 2. Ligi’ne düşer.

Kadınlar 1.Lig play-off sistemi:

a) Çift devreli lig müsabakaları sonunda puan sıralamasında 1. olan takım Kadınlar Süper Ligi’ne yükselir.

b) Lig’de puan sıralamasında 2. olan takım doğrudan Play Off Finaline yükselir. Lig  sonunda 3., 4., 5. ve 6. sırayı alan dört takım Play-Off Müsabakaları oynar.

c) Play-Off 1. Tur müsabakaları: Lig puan sıralamasına göre 3. olan takım ile 6. olan takım;

4. olan takım ile 5. olan takım Play-Off 1.Tur müsabakalarında eşleşir ve TFF tarafından tespit edilecek tarafsız sahada tek maç eleme usulüyle Play-Off 1.Tur müsabakası oynar. Müsabakalar sonucunda eşitlik olması halinde 15’er dakikalık iki uzatma devresi oynanır. Uzatma devrelerinin de eşitlikle sonuçlanması durumunda penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda üst tura çıkan takım belirlenir.

d) Play-Off 2. Tur Müsabakaları

Play-Off 1.Tur Müsabakalarını kazanan takımlar, TFF tarafından tespit edilecek tarafsız sahada tek maç eleme usulüyle Play-Off 2.Tur Müsabakası oynar. Play-Off 2. Tur müsabakasının normal sürede berabere sonuçlanması halinde kazanacak takım penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda belirlenir.

e) Play-Off Final: Kadınlar 1. Lig puan sıralamasına göre ligi 2. sırada tamamlayan takım ile Play-Off 2. tur müsabakasının galibi TFF tarafından tespit edilecek tarafsız sahada tek maç eleme usulüyle Play-Off Final Müsabakası oynar. Final müsabakasının normal sürede berabere sonuçlanması halinde 15’er dakikalık iki uzatma devresi oynanır. Uzatma devrelerinin de eşitlikle sonuçlanması durumunda penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda kazanan takım Kadınlar Süper Ligi’ne yükselir.

C- KADINLAR 2. LİGİ:

(1) 2022-2023 sezonu Kadınlar 2. Ligi; 2021-2022 sezonu sonunda Kadınlar 2. Ligi’nde kalan takımlar ile Kadınlar 3.Ligi Play Off müsabakaları sonucu üst lige çıkma hakkı kazanan katılımlarıyla oluşur.

(2) Lig grupları 6’şar takım olmak üzere 4 farklı grupta düzenlenir. Lig müsabakaları sonunda gruplarında 1. sırayı alan takımlar bir üst lige yükselme hakkını elde eder. Lig müsabakaları sonunda gruplarında 2. sırayı alan takımlar, Kadınlar 1. Ligi’ne yükselecek son takımın belirleneceği Play-Off Müsabakalarını oynar.

(3) Lig müsabakaları sonunda gruplarında 5. ve 6. sırayı alan takımlar arasında Kadınlar 3. Ligi’ne düşecek takımların belirleneceği Play-Out müsabakaları oynanır.

Kadınlar 2. Ligi play-off sistemi:

a) Play-Off Yarı Final: Lig grup puan sıralamasına göre A grubunda 2. olan takım ile B grubunda 2. olan takım; C grubunda 2. olan takım ile D grubunda 2. olan takım Play-Off yarı final müsabakalarında eşleşir. TFF tarafından tespit edilecek tarafsız sahada tek maç eleme usulüyle Play-Off yarı final müsabakası oynarlar. Müsabakalar sonucunda eşitlik olması halinde 15’er dakikalık iki uzatma devresi oynanır. Uzatma devrelerinin de eşitlikle sonuçlanması durumunda penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda üst tura çıkan takım belirlenir.

b) Play-Off Final: Play-Off Yarı Final Müsabakalarını kazanan takımlar, TFF tarafından tespit edilecek tarafsız sahada tek maç eleme usulüyle Play-Off Final Müsabakası oynarlar. Final müsabakasının sonucunda eşitlik olması halinde 15’er dakikalık iki uzatma devresi oynanır. Uzatma devrelerinin de eşitlikle sonuçlanması durumunda penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda kazanan takım belirlenir. Play-Off Final müsabakasını kazanan takım Kadınlar 1.Ligi’ne yükselir.

Kadınlar 2. Ligi Play-Out sistemi:

a) Lig müsabakaları sonunda gruplarında 5. ve 6 sırayı alan takımlar, Kadınlar 3. Ligi’ne düşecek 4 takımın belirleneceği Play-Out Müsabakalarını oynar.

b) Play-Out Müsabakaları: Lig grup puan sıralamasına göre A grubunda 5. olan takım ile B grubunda 6. olan takım; B grubunda 5. olan takım ile A grubunda 6. olan takım; C grubunda 5. olan takım ile D grubunda 6. olan takım; D grubunda 5. olan takım ile C grubunda 6. olan takım Play-Out müsabakalarında eşleşir. Play-Out müsabakaları çift maç eleme usulüne göre ve ilk müsabaka ligi daha alt sırada bitiren takımların sahasında olacak şekilde oynanır. Bu müsabakalarda normal sürenin berabere sonuçlanması halinde müsabakayı kazanacak takım penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda belirlenir.

c) Play-Out müsabakaları sonunda kaybeden 4 takım Kadınlar 3. Ligi’ne düşer.

D- KADINLAR 3. LİGİ:

(1) 2022-2023 sezonu Kadınlar 3. Ligi; 2021-2022 sezonunda Kadınlar 3. Ligi’ne katılan takımlardan bir üst lige çıkma hakkı elde edemeyen takımlar ve Kadınlar 3. Ligine katılım için başvuru şartlarını yerine getiren yeni takımlardan oluşur.

(2) Bölgesel olarak grupların belirlenmesine müteakip müsabakalar çift devre lig usulü şeklinde düzenlenecektir. Lig müsabakaları sonunda Kadınlar 2. Ligi’ne yükselecek 3 takımın belirleneceği Play-Off Müsabakaları oynanır.

(3) Kadınlar 3. Ligi Play-Off müsabaka sistemi lige katılım başvurusu yapacak ve lige kabulü gerçekleşen kulüplerin belirlenmesi sonrasında TFF resmi sitesinde ilan edilir.

(4) Kadınlar 3. Ligi’nde düşme yoktur.

UEFA ORGANİZASYONLARI

Kadınlar Süper Ligi Play-Off müsabakaları sonunda 2022-2023 futbol sezonunu şampiyon olarak tamamlayan kulüp, UEFA tarafından belirlenen ilgili kriterleri taşıması koşuluyla, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’ne katılmaya hak kazanır. İlgili uluslararası turnuvaya katılım için gerekli pasaport, vize, ulaşım ve konaklamaya dair sair işlemler ve organizasyon, katılım hakkı kazanan kulüp tarafından yapılır. UEFA Kadınlar ŞampiyonlarLigi’ne katılmaya hak kazanan kulübe, katıldığı her bir tur başına ulaşım masrafları için UEFA’nın belirlediği limitler dahilinde TFF tarafından destek sağlanır.

FUTBOLCULARIN UYGUNLUĞU

(1) Kadın Ligleri’nde 31.12.2007 tarihi ve öncesinde doğmuş futbolcular oynayabilirler.

(2) Kadınlar Süper Ligi takımları, sahada müsabakaya devam eden kadroda aynı anda en fazla 6 yabancı uyruklu futbolcunun bulundurulması koşulu ile en fazla sekiz (8) yabancı uyruklu futbolcu tescil ettirebilirler.

(3) Kadınlar 1. Ligi takımları en fazla üç (3) yabancı uyruklu futbolcu tescil ettirebilirler.

(4) 2022-2023 sezonunda Kadınlar Süper Ligi’nde ve Kadınlar 1. Ligi’nde yer alacak yabancı futbolcuların oturma izinleri için kulüplerin yazılı talebi doğrultusunda, sadece 2022- 2023 Sezonu’nda geçerli olmak üzere, yabancı futbolcu oturma izinleri için Göç İdaresi’ne verilmek üzere TFF tarafından uygunluk yazısı/belgesi düzenlenir.

(5) Yabancı uyruklu futbolcunun Uluslararası Transfer Sertifikası’nın (ITC) gelmesi halinde, TFF tarafından kulübe, futbolcuya lisans çıkarılabileceğine dair yazı verilir. İlgili futbolcu için İçişleri Bakanlığı’ndan ilgili sezonu kapsayan oturma izni alınması durumunda TFF tarafından futbolcuya lisans verilir.

(6) U17 Kızlar Türkiye Şampiyonası müsabakalarında, 01.01.2006 ile 31.12.2008 tarihleri

arasında doğmuş (bu tarihler dahil) olan lisanslı futbolcular oynayabilecektir. Takımlarda

yabancı uyruklu futbolcu yer alamaz.

(7) U15 Kızlar Yerel Şampiyonası müsabakalarında, 01.01.2008 ile 31.12.2010 tarihleri arasında doğmuş (bu tarihler dahil) olan lisanslı futbolcular oynayabilecektir. Takımlarda yabancı uyruklu futbolcu yer alamaz.

(8) U13 Kızlar Yerel Şampiyonası müsabakalarında, 01.01.2010 ile 31.12.2012 tarihleri arasında doğmuş (bu tarihler dahil) olan lisanslı futbolcular oynayabilecektir. Takımlarda yabancı uyruklu futbolcu yer alamaz.

(9) Kadın Ligleri’nde yer alacak takımların listeleri en az 14 en fazla 35 futbolcudan oluşur. Futbolcuların bu maddede belirtilen yaş uygunluğuna göre TFF’ye tescilli olması zorunludur.

(10) U17 Kızlar Türkiye Şampiyonası ile U15 Kızlar Yerel Şampiyonası’nda yer alacak takımların listeleri en az 14 en fazla 35 futbolcudan oluşur. U-13 Yerel Kızlar Şampiyonası’nda yer alacak takımların listeleri en az 10 futbolcudan oluşur. Futbolcuların bu maddede belirtilen yaş uygunluğuna göre TFF’ye tescilli olması zorunludur.

MÜSABAKA İSİM LİSTELERİ ve OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİ

(1) 2022-2023 sezonu Kadın Ligleri müsabakalarına, müsabaka kadrosunda bulunan futbolcuların isimlerini ve forma numaralarını içeren TFF resmi internet sitesinde yayınlanan tek tip müsabaka isim listesi teknik sorumlu veya teknik sorumlunun sahada hazır bulunmaması durumunda antrenör tarafından imzalanarak, en geç müsabakanın başlamasından 60 dakika önce müsabaka hakemine teslim edilir.

(2) Takımların müsabaka isim listesinde yer alan ve saha içi giriş kartı bulunan yöneticisi, teknik sorumlu veya antrenörlerden birinin müsabakadan önce “Müsabaka İsim Listesini” imzalaması zorunludur.

(3) Müsabaka isim listesini imzalamaya yetkili yönetici, teknik sorumlu veya antrenörler müsabaka gününde cezalı iseler isim listesini imzalayamazlar.

(4) Müsabaka isim listesini imzalayacak yetkili bulunmaması halinde müsabaka hakem tarafından oynatılmayacak olup, oynatılmayan müsabakalar hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilir. Bu durumda müsabakanın hakem, gözlemci, saha komiseri, personel ve rakip kulübün ulaşım - konaklama masrafları ilgili kulüpten tahsil edilir.

(5) Bir takım 9 kişiden daha az bir kadro ile müsabakaya başlayamaz. Müsabaka başlamadan önce müsabaka isim listesinin imzalanarak hakeme verilmesi zorunludur. Müsabaka isim listesine 11 futbolcu yazılmasına rağmen 11 futbolcudan daha az bir kadro ile (en az 9 futbolcu) müsabakaya başlanması halinde, müsabaka isim listesinde ismi yazılı futbolculardan eksik olanlar sonradan gelerek müsabakaya dahil olabilirler. Müsabakadan önce, müsabaka isim listesi futbolcu lisansları rakip takımlar tarafından incelenir, imzalanarak kabul edilir.

(6) Müsabakanın ilan edildiği sahaya belirlenen saatte 9 (dokuz) kişiden az bir kadro ile çıkmak ya da müsabaka esnasında herhangi bir sebeple sahadaki futbolcu sayısının 6 (altı) kişiye inmesi durumunda müsabakaya devam edilmez. Bu durumda takım, Disiplin Kurulu tarafından hükmen mağlup edilir.

(7) 2022-2023 sezonu Kadın Ligleri müsabakalarında toplam beş oyuncu değişikliği kullanma hakkı mevcuttur. Takımlar toplam beş oyuncu değişikliğini üç defada yapabilirler;

devre arasında yapılan oyuncu değişiklikleri bu sayının dışındadır. Takımlar oyuncu değişiklik haklarının kullanılıp kullanılmayacağını serbestçe belirleyebilir.

(8) Eleme usulüne göre oynanan müsabakalarda uzatma devreleri oynanması halinde, takımlar uzatma devrelerinde ilave 1 oyuncu değişikliği yapabilir.

KUPA, MADALYA ve ÖDÜLLER

(1) 2022-2023 sezonu sonunda Kadınlar Süper Ligi Play-Off final müsabakasını kazanan takıma 1.000.000 TL para ödülü, 30 adet madalya ve şampiyonluk kupası verilir. Kadınlar Süper Ligi Play-Off final müsabakasını kaybeden takıma 750.000 TL para ödülü ve 30 adet madalya verilir. Play-Off yarı finalinde mücadele eden diğer iki takıma 500.000’er TL para ödülü verilir.

(2) 2022-2023 sezonu sonunda Kadınlar 1. Ligi’ni şampiyon olarak tamamlayan takıma

150.000 TL para ödülü, 30 adet madalya ve kupa verilir. Play off müsabakaları sonucunda Kadınlar Süper Ligi’ne çıkma hakkı elde eden takıma 100.000 TL, 30 adet madalya ve kupa verilir. Play-Off müsabakasında mağlup olan takıma 30 adet madalya verilir.

(3) 2022-2023 sezonu sonunda Kadınlar 2. Ligi’nde gruplarını 1. sırada tamamlayan 4

takıma ve Play-Off müsabakaları sonucunda Kadınlar 1. Ligi’ne çıkma hakkı elde eden takıma 50.000’er TL para ödülü verilir.

(4) 2022-2023 sezonu sonunda Kadınlar 3. Ligi’nden Kadınlar 2. Ligi’ne çıkan 3 takıma 25.000’er TL para ödülü verilir.

(5) 2022-2023 sezonunda U17 Kızlar Türkiye Şampiyonası müsabakaları sonunda Türkiye birincisi, ikincisi ve üçüncüsü olan takımlara 30’ar adet madalya verilir.

(6) Bu madde kapsamında ödül almaya hak kazanan kulüplere ödül tutarları 2023-2024 sezonu öncesi ödenir. Bununla birlikte para ödülü, hak kazanan kulübün 2023-2024 sezonunda lige katılmaması halinde katılmayan takım yerine sonra gelen takıma verilir.

 

Anahtar Kelimeler : KADIN, LİGLERİ, STATÜSÜ, YAYINLANDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız