HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Ekim 2022 Salı Saat: 14:09

JERSEY İNEKLERİ YETİŞTİRİCİLERİN GÖZ BEBEĞİ OLDU

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in hayvancılık alanındaki girişimleri sonrası dağıtımı gerçekleştirilen jersey inekleri yetiştiricilerden tam not aldı. Yöreye uygun, bakım maliyetleri düşük ve süt kalites
JERSEY İNEKLERİ YETİŞTİRİCİLERİN GÖZ BEBEĞİ OLDU

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in hayvancılık alanındaki girişimleri sonrası dağıtımı gerçekleştirilen jersey inekleri yetiştiricilerden tam not aldı. Yöreye uygun, bakım maliyetleri düşük ve süt kalitesi yüksek olan inekler kısa sürede üreticilerin göz bebeği haline geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarım ve hayvancılığa verdiği destek her geçen gün büyümeye devam ediyor. Göreve geldiği günden bu yana kırsal kesimde hayvancılığa ve et-süt üretimine destek olmak, tarım alanında üretim ve verimliliği arttırmak amacıyla nitelikli tarım projeleriyle dikkat çeken Başkan Güler’in projeleri çiftçilerin beğenisini kazanıyor.

Bu kapsamda Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Korgan Süt Üreticileri Birliği ortaklığında yürütülen “Jersey Irkı Süt Sığırı Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi” ile geçtiğimiz aylarda Korgan ilçesinde Jersey ırkı damızlık süt ineği dağıtımı yapıldı. Yöreye uygun olan bu inekler bulundukları ortama hızlı bir şekilde adapte olarak yetiştiricilerin de göz bebeği haline geldi. Hem bakım maliyetlerinin düşük olması hem de süt kalitesi ile dikkat çeken Jerseyler üreticilerin ekonomik olarak da rahatlamasını sağladı.

YETİŞTİRİCİLERDEN BAŞKAN GÜLER’E TEŞEKKÜR

Korgan ilçesinde hayvancılık yapan üreticiler Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile aldıkları Jersey ineklerini çok beğendiklerini ve veriminden çok memnun kaldıklarını belirttiler.

Korgan ilçesi Koçcuğaz Mahallesi’nde hayvancılıkla uğraşan Şahin Biliş, “Ailemle birlikte tarım ve hayvancılıkla geçimimizi sağlıyoruz. 15 büyükbaş hayvanla süt üretimi yapıyoruz. Ordu Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle aldığımız Jersey ırkı ineklerimizden bölgeye adaptasyonu, bakım maliyetlerinin düşük olması ve süt kalitesi açısından çok memnunuz. Hayvanlarımızın bölgeye adaptasyonunun artmasıyla birlikte süt verimleri de artıyor. Jersey sütü çok talep ediliyor. Kaliteli bir süt ürettiğimiz için daha yüksek fiyata pazarlama imkânı buluyoruz. Bizlere desteklerinden dolayı Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Korgan İlçesi Süt Üreticileri Birliği Başkanı Yüksel Dere ise hem süt miktarının hem de sütün kalitesinin arttığını belirterek, “Büyükşehir Belediyemiz ile iş birliğinde ticari ölçekte süt sığırcılığının yapıldığı ve süt işleme tesislerinin bulunduğu ilçemizde değerli projeler uyguladık. Ordu Büyükşehir Belediyemizden süt toplama merkezi, ev tipi süt soğutma tankı ve 5’li kaba yem karışım tohumu gibi çok önemli destekler aldık. Son olarak da ilçemizdeki üreticilere süt kalitesi ve yapısı itibarıyla hem besleme kolaylığı hem de meradan yararlanmasıyla bilinen Jersey ırkı süt inekleri dağıtıldı. Jersey ırkı hayvanların gelmesiyle birlikte hem süt miktarı hem de süt kalitesi arttı. Kaliteli süt üretiminde bir model ortaya konulması amacıyla verdiği desteklerden dolayı üreticilerimiz adına Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’e çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız