HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Nisan 2014 Çarşamba Saat: 12:50

AYAKKABI ALIRKEN “ÇİN MALI”NA DİKKAT!

Ordu Kunduracılar ve İşçileri Esnaf Odası Başkanı Recep Bakıcı, piyasada satılan Çin malı ayakkabıların birçok hastalığa davetiye çıkardığını söyledi. Ayakkabı alırken, sert malzemeli, ayak ucu dar olan ve Çin malı ayakkabılar
AYAKKABI ALIRKEN “ÇİN MALI”NA DİKKAT!

Ordu Kunduracılar ve İşçileri Esnaf Odası Başkanı Recep Bakıcı, piyasada satılan Çin malı ayakkabıların birçok hastalığa davetiye çıkardığını söyledi.


Ayakkabı alırken, sert malzemeli, ayak ucu dar olan ve Çin malı ayakkabılardan uzak durulması konusunda vatandaşları uyaran Ordu Kunduracılar ve İşçileri Esnaf Odası Başkanı Recep Bakıcı,  bu tür ayakkabıların sağlığı tehdit ettiğini dile getirdi.


Sert malzemeden yapılan kışlık ayakkabıların, yazlık ayakkabıya göre seçimlerinin daha önemli olduğuna değinen Bakıcı; "Çünkü sert malzemeli ayakkabılar, damar hastalığı, mantar, deri çatlakları, ayakta şekil bozukluğu, tırnak batması gibi sorunları beraberinde getiriyor. Vatandaş ayakkabının şık olmasına bakmamalı. Ayakkabı şıktır ama insana rahatsızlık veriyorsa alınmamalıdır. Sivri burunlu ve sivri topuklu ayakkabılar özellikle ayakuçlarını rahatsız etmekte ve ayakta şekil bozukluklarına neden olmaktadır” dedi.


Çin malı ayakkabıya dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Recep Bakıcı, “Ayakkabı alırken içinde deri olup olmadığını ve nerede üretildiğini gösteren yazı bulunup bulunmadığına bakılmalıdır. Yine sağlıklı olmayan ayakkabılar; çabuk yorulma, topuk ağrısı, bel ağrısı, ayak terlemesi, gibi birçok hastalığa neden olabilir. Ayakkabının üst kısmı ‘seya’ dediğimiz doğal malzemeden imal edilmiş olmalı sentetik malzeme kullanılmamalı” diye konuştu. 

Anahtar Kelimeler : AYAKKABI, ALIRKEN, “ÇİN, MALI”NA, DİKKAT!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız