HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Ekim 2022 Çarşamba Saat: 13:53

MEB BAKANINA SESLENEN TEÇ SEN: “BİR TALİMATINIZ YETER!”

TEÇ SEN Ordu Şubesi Başkan ve üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası önünde düzenledikleri eylemde MEB Bakanı Mahmut Özer ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a özlük hakları için çağrıda bulundular.
MEB BAKANINA SESLENEN TEÇ SEN:  “BİR TALİMATINIZ YETER!”

TEÇ SEN Ordu Şubesi Başkan ve üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası önünde düzenledikleri eylemde MEB Bakanı Mahmut Özer ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a özlük hakları için çağrıda bulundular.

TEÇ SEN Ordu Şubesi Başkanı Nihat Koç, burada yaptığı açıklamada; “Bartın Türkiye taşkömürü kurumu maden ocağında meydana gelen patlama sonucunda 41 vatan evladımız vefat etmiştir. Vefat eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Ülkemize, maden ocağı çalışanlarına, kederli ailelerine Allah’tan sabır diliyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Şehitlerimiz adına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunacağız. Ülkemizin başı sağ olsun.

Bugün milli eğitim bakanlığında genel idari hizmetler, teknik hizmetler, yardımcı hizmetler, sağlık hizmetler ve 4b kadrosunda görev yapan eğitim çalışanlarının üvey evlat olmadığını, aksine, milli eğitim bakanlığının öz be öz evlatları olduğumuzu hatırlatmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız.

Sayın bakanımız, sayın bakan yardımcılarımız ve sayın bürokratlarımızın farkına varmasını istediğimiz konu ayrımcılıktır, ötekileştirmedir, kapsam dışı bırakma, ilgisizliktir ve dışlanmadır.

Farkındasınız veya değilsiniz bilmiyoruz. Ama bizler bugün farkında olmadığınızı düşünerek milli eğitim bakanlığının önünden, evimizden, otağımızdan sizlere seslenmek, farkındalık yaratmak istiyoruz” dedi.

 

Sorunlarının bir talimatla çözüleceğini iddia eden Başkan Koç, şöyle devam etti; “Sayın bakanımız; şubat ayında yine kendi evimizin önünden yani bakanlığımızın önünde, yine burada sizlere “bir talimatınız yeter” diyerek seslenmiştik. O günden bugüne tam 8 ay geçmesine rağmen sorunlarımızın çözümüne  dair en ufak bir adımın atıldığını ve eğitim çalışanlarına bakışın, zihniyetin değiştiğine ilişkin herhangi bir emare görmedik. Altını çizerek bir defa daha söylüyoruz. Bir talimatınızla çözülmesi muhtemel sorunlarla ilgili eğitim çalışanlarının yıllarca bekletilmesi zulüm değil de nedir?

Nedir bu bir talimatla çözülecek sorunlar diye soracak olursanız. Anlatalım. Öncelikle; kurumların, eğitim yuvalarımızın yeni eğitim öğretim yılına başlamasıyla ilgili hazırlıklar, kitapların dağıtımı, öğrenci taşıma ihalelerinin yapılması, maaş, özlük işlemleri, atama ve tayin işlemleri, tüm sınav iş ve işlemleri, özel gün ve kutlama programlarının yapılması, kaloriferlerin bakım ve onarımı, okulların badana boya işleri, sıra, pencere bakım ve onarımı, okul ve derslik yapımı ihalelerinin yapılması gibi birçok işleri eğitim çalışanları olarak hep birlikte ve beraber yapıyoruz. Lakin eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneğinden yararlanmıyoruz. Bu durum eğitim çalışanları arasında huzursuzluk yaratmakta ve ayrımcılık hissini körüklemektedir.

Sayın bakanım; bir talimatınızla 1.135.000 eğitimcimize verilen eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneğinden kapsam dışı bırakılan 65 bin eğitim çalışanı da yararlanabilir. Bu durum sizin iradenizde olan ve bir talimatınızla çözülebilecek sorundur.

 

ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda eğitim çalışanları sınav görevi alırken, seçimlerde sandık başkanı olurken, kendi bakanlığımızın yaptığı sınavlarda sınav görevi verilmemesinin, dışlanmasının, ötekileştirilmesinin mantıklı bir izahı da yoktur. Bakanlığımızca yapılan merkezi sistem sınavlarında eğitim çalışanlarının da salon başkanı ve gözcüsü olması için sayın bakanım bir talimatınızın yeterli olduğunu dikkatinize çekmek istiyorum. Bir talimatınızla eğitim çalışanları salon başkanı ve gözcüsü olabilir ve bu ayrımcılık ortadan kalkar sayın bakanım” diye konuştu.

 

 

Kariyer ve promosyon konularına da değinen Başkan Koç; “Sayın bakanım; eğitimlerini tamamlayan ve kariyer yapmak için bekleyen eğitim çalışanlarının tek umudu görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının açılmasıdır.

 

Memurluk, şeflik, şoförlük, şube müdürlüğü, saymanlık, tesis müdürlüğü, sivil savunma uzmanı, teknik kadro sınav tarihlerinin açıklanmaması, sınavların açılması için eğitim çalışanlarının uzun yıllar bekletilmesi ve bu belirsizlikler sonucunda çalışma veriminin düştüğü, odaklanma sorunlarının yaşandığı ve en önemlisi kendini ait hissetmeme gibi birçok derin yaraların oluştuğunu da hatırlatmak istiyoruz.

 

2 yılda bir görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının açılması için sayın bakanım, telefonu kaldırıp sınavları açın demeniz, yani bir talimatınız yeterlidir. Binlerce eğitim çalışanının gözü kulağı sizin talimatınızı beklemektedir.

 

Öğretmenevlerinde yaklaşık 1.135.000 eğitimcilerimiz için uygulamaya konulan %50 indirimden 65.000 eğitim çalışanlarının kapsam dışı bırakılması da aidiyet duygusunu zedelemekte ve derin yaralar açmaktadır. Sayın bakanım; eğitim çalışanlarının tamamının öğretmenevi %50 indirimden yararlanması için yine bir talimatınız yeterlidir.

 

Sayın bakanım; milli eğitim bakanlığına bağlı il ve ilçelerde kurum müdürlüklerince farklı farklı promosyon anlaşmaları yapılmaktadır. Aynı maaşı alan eğitim çalışanları bulunduğu bölgeye, il’e veya ilçe’ye göre farklı farklı banka promosyon ücretleri almaktadır. Arada uçuk farklar vardır ve bu durumdan eğitim çalışanları ciddi rahatsızlık duymaktadır. Banka promosyon ücretleri 2bin lira ile 30 bin lira arasında değişmektedir.

Aynı kurumda görev yapıp, aynı işi yapıp, aynı ücreti alan eğitim çalışanlarının farklı promosyon ücreti aldığı, tayin ve nakil olduğunda da promosyon ücretlerini alamadığı gibi birçok uygulama mevcuttur.

 

Sayın bakanım; tüm bu sorunları ortadan kaldırmak için milli eğitim bakanlığımızca 1.200.000 eğitim çalışanı için merkezi promosyon yapılması, ihale şartnamesine enflasyon oranında artış konulması ve alt limit olarak en az 40bin lira belirlenmesi eğitim çalışanlarının talebidir. Bir talimatınızla banka promosyon ihalesi 1 milyon 200 bin eğitim çalışanı için milli eğitim bakanlığı tarafından merkezi yapılabilir sayın bakanım” şeklinde konuştu.

(Haber: Semra GENÇOSMANOĞLU)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız