HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Ekim 2022 Pazartesi Saat: 13:02

“TİCARİ ARAÇLARA ÖTV VE KDV İNDİRİMİ GELMELİ”

  Araçlarını yenilemek isteyen şoför esnafının vergi indirimi beklediğini belirten TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Şoför esnafımız vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek ve daha konforlu araç kullanabilmek için ticari araçlarını ye
“TİCARİ ARAÇLARA ÖTV VE KDV İNDİRİMİ GELMELİ”


 

Araçlarını yenilemek isteyen şoför esnafının vergi indirimi beklediğini belirten TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Şoför esnafımız vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek ve daha konforlu araç kullanabilmek için ticari araçlarını yenilemek istiyor. Ticari araçların yenilenebilmesi için Eylül 2016’da yürürlüğe giren ve Haziran 2019’da sona eren ticari araçlara yönelik ÖTV indirimi güncel piyasanın etkisi göz önünde bulundurularak yeniden getirilmeli” dedi.

“ARAÇ PİYASASININ RAHATLAMASI İÇİN VERGİ DÜZENLEMESİŞART”

Ticari araçlara ÖTV ve KDV indirimi ile araç fiyatlarının düşeceğini söyleyen Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “Vergi indiriminin geçmişte olduğu gibi tekrar gelmesi taksici, dolmuşçu, servisçi, kamyoncu gibi ulaşım sektöründe faaliyet gösteren şoför esnafımızı memnun edeceği gibi vatandaşların da kaliteli hizmet almasını sağlayacak. Neticede şoför esnafımızın araçlarının da bir miadı var. Güncel piyasada mevut fiyat artışları esnafımızınaraç yenilemesini zorlaştırdığı gibi araçlarını yenileyemeyen esnafı da birtakım sorunlarla baş başa bırakıyor. Pandemiden yeni çıkan ve işlerini toparlamaya çalışan şoför esnafımızın araçlarını yenileyerek hizmet kalitesini arttırmasına vesile olunmalı. Devletimiz her zaman esnafının yanında olduğu gibi oluşan bu sıkıntının giderilmesi için de beklentiye ilaç olmalı” ifadelerini kullandı.

"TİCARİ ARAÇ PİYASASINDAKİ DURGUNLUK ÖTV İNDİRİMİ İLE GİDERİLİR”

Otomobil piyasasındaki kur artışının yüzde 100’ün üzerinde olduğunu hatırlatan Apaydın, “Çok sayıda şoför esnafımız araçlarını yenilemek için ÖTV matrahında düzenleme yapılmasını bekliyor. Otomobil piyasasındaki kur artışı yüzde 100’ün üzerinde. Araç fiyatları artınca geçmişte yüzde 45 ÖTV tutarına tabi olan bir aracın şuanki ÖTV oranı yüzde 80’e çıktı. Araç piyasasında yaşanan durgunluğun giderilmesi ve sigortasızlığın önüne geçilebilmesi için bir defaya mahsus ÖTV oranları sıfırlanarak matrah güncellemesi yapılmalı. Vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için gecesini gündüzüne katan esnafımızın yaşadığı bu sıkıntı giderilerek ekonomiye katkıda bulunulmalı”şeklinde konuştu.

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız