HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Kasım 2022 Pazartesi Saat: 14:31

ÖĞRETMENLERİN SORUNLARI ANLATILMAYA DEVAM EDİYOR

  Öğretmenlik Meslek Kanununa karşı duruşuyla Türkiye’de gündem oluşturan Eğitim ve bilim İş Görenleri (Eğitim iş) Sendikası öğretmenlik mesleğinin sorunlarını gündeme getirmeye devam ediyor.
ÖĞRETMENLERİN SORUNLARI ANLATILMAYA DEVAM EDİYOR

Bu kamsam da Ordu ilinde de Eğitim İş Ordu Şubesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Ordu Şubesi tarafından “CUMHURİYET’İN 100. YILINDA ÖĞRETMEN OLMAK” başlığı altında bir söyleşi gerçekleştirildi.

Söyleşiye konuk olarak Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Kadem ÖZBAY ve ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt katıldı. Ordu Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe Eğitim İş Giresun ve Samsun; Atatürkçü Düşünce Derneği Perşembe, Fatsa ve Bulancak Şube yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Söyleşi de Cumhuriyetin öğretmene verdiği değerle öğretmenlik mesleğinin bugünkü durumu karşılaştırıldı. Öğretmenlerin ekonomik ve sosyal hak kayıpları çeşitli örneklerle gözler önüne serildi. Ayrıca son dönemde gündemde olan ve geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen “Öğretmenlik Meslek Kanunu” kapsamındaki sınavın da öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırma çabalarının bir örneği olduğu vurgulandı.

Konuşmacılardan ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş savaşı yıllarında Maarif Kongresi düzenleyerek eğitime verdiği önemi göstermiştir. Cumhuriyet kurulduğunda okuma yazma oranı %3 civarındaydı. Harf Devrimi yapıldı, Millet Mektepleri açıldı ve on yıl içinde okuryazarlık oranı %32’ye çıkarıldı. Öğretmelere ve öğretmenlik mesleğine büyük değer veren Çağdaş Cumhuriyetimizin bugünkü öğretmenleri bugün açlık sınırına yakın ücretler almakta. Bu çok acı..” diyerek düşüncelerini paylaştı.

Eğitim iş Genel Başkanı Kadem Özbay ise “Atatürk Cumhuriyetin Öğretmenlerine çok büyük sorumluluklar yüklemiştir. Ama bugün öğretmenlerimiz yoksulluğa mahkûm edilmiş, mecburi istikamet gösterilen bir sınava tabi tutulmuştur. Hiçbir öğretmenimizin bir unvan sahibi olmak için bu sınava girdiğini düşünmüyorum. Ekonomik tükenmişlik içindeki öğretmenlerimizle -istiyorsanız girmeyin- denilerek dalga geçilmiştir. Biz mesleğimize yapılan bu hakareti unutmayacağız. Biz öğretmenler Cumhuriyet dersini anlamayanlara o dersi vereceğiz. Bursluluk sınavına girmiş öğrenci konumuna soktuğunuz öğretmenler gereken dersi sizlere verecektir.” cümleleriyle öğretmenlerin sorunlarını dile getiren sunumlar yaptı. Konuşmasında “Başöğretmenimiz Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.” diyen ve sınıfta öğretmenin önüne geçmeyen bir liderden bugün geldiğimiz noktada öğretmenlere “çapulcu, trol, süfli” diyen bir lidere geldik ki bu tablo öğretmenlik mesleğinin nasıl itibarsızlaştırıldığını görmemize yetiyor da artıyor.” dedi.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız