HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Kasım 2022 Pazartesi Saat: 12:30

TARİHİ CAMİİ İBADETE HAZIRLANIYOR

Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarihi eser ve camilerin gelecek kuşaklara kazandırılması amacıyla verdiği talimat sonrası restorasyon çalışmaları sürüyor. Son olarak Gürgentepe’de bulunan ve yaklaşık 200
TARİHİ CAMİİ İBADETE HAZIRLANIYOR

Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarihi eser ve camilerin gelecek kuşaklara kazandırılması amacıyla verdiği talimat sonrası restorasyon çalışmaları sürüyor. Son olarak Gürgentepe’de bulunan ve yaklaşık 200 yıllık tarihi bulunan ve çivisiz inşa edilen Eskiköy Camii’nde restorasyon çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı. 

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Koruma Uygulama ve Denetim Şube Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında mevcut yapı üzerindeki tüm detaylar düşünülerek kapsamlı bir çalışma yürütülüyor.

 

İŞİN YÜZDE 95’İ TAMAMLANDI

 

Sona yaklaşılan cami restorasyonunda işin yüzde 95’i tamamlandı. Çalışmalar kapsamında caminin ahşapları numaralandırılarak söküldü. Sökülen ahşapların temizliği ve silimleri yapıldıktan sonra caminin ahşaplarının montajı gerçekleştirildi. Çatısının tamamlandığı caminin iç kısmında mahfil katı tamamlandı. Ekipler, minber ve kürsünün yapım çalışmalarını sürdürüyor.

 

ÇALIŞMALAR TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR

 

Restorasyon çalışmaları kapsamında kıble duvarında yeni ahşap perde kullanılarak tamamlama yapılacak olan camide, ahşap giyotin pencere uygulanacak ve giyotin pencerelere çift cam takılacak. Caminin giriş kapısı önüne yığma tekniğinde taş merdiven uygulanacak. 

 

Tüm yeni ahşap imalatların yapının özgün ahşap malzemesinden seçilerek aslına uygun olarak restore edilecek olan Eskiköy Ahşap Cami yenilenen haliyle kısa süre sonra ibadete açılacak.

 

İKİ TARİHİ CAMİ RESTORE EDİLEREK İBADETE AÇILDI

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi, daha önce tarihi Gülyalı Kestane Camii ile Çaybaşı Çayır Camii restorasyonlarını gerçekleştirerek ibadete açılmasını sağlamıştı. Altınordu Eskipazar Camii restorasyonu ve arkeolojik kazısı ise sürüyor.

Anahtar Kelimeler : TARİHİ, CAMİİ, İBADETE, HAZIRLANIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız