HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Aralık 2022 Cuma Saat: 15:56

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ YEMEK

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren okul öncesi eğitimdeki tüm okullarda ücretsiz yemek uygulamasının başlayacağını söyledi.
ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ YEMEK

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren okul öncesi eğitimdeki tüm okullarda ücretsiz yemek uygulamasının başlayacağını söyledi.

2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren okul öncesi eğitimdeki tüm okullarda ücretsiz yemek verileceğini açıklayan Bakan Özer, taşımalı eğitimden yararlanan öğrencilerin devam ettiği ve pansiyonu bulunan okullardaki tüm öğrencilerin de ücretsiz yemek imkânından yararlanacaklarını belirtti.

         Millî Eğitim Bakanlığının daha öncesinde olmayan bir sistemi daha devreye alarak taşımalı eğitimdeki tüm öğrencilere ücretsiz yemek verildiğini anlatan Bakan Özer, bu sayının 1.8 milyon öğrenciye çıkarıldığını söyledi. 

         İkinci dönem yani 6 Şubat'ta eğitim öğretim başladığı zaman Türkiye'de okul öncesi eğitimdeki tüm okullarımızda ücretsiz olarak yemek vereceklerini belirten Bakan Özer, “Yine bu kapsamda taşımalı eğitimle öğrencilerin gittiği okulda taşımalı eğitimden yararlanmayan öğrencilerin de yemek yemesini sağlıyoruz. Bir ilave daha yapacağız. Pansiyonlu okullarda sadece pansiyonlu öğrenciler ücretsiz olarak öğle yemeği yiyordu. O okulda pansiyon varsa tüm öğrencilere ücretsiz olarak yemek vereceğiz. Dolayısıyla bu adımlarla 1.8 milyonu, 5 milyonun üzerine çıkaracağız. Bir ay içerisinde. Başka sürprizlerimiz olacak inşallah" dedi.

 Özellikle okul öncesi eğitim, mesleki eğitim, öğretmenlerin eğitimi gibi çok farklı alanlarda ve eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için devasa yatırımlar yapmaya devam ettiklerini sözlerine ekleyen Bakan Özer, “İki sene önce Türkiye'deki bilim sanat merkezlerinin sayısı 185'ti. Erişimini kolaylaştırmak için biz bu sayıyı iki katına ulaştırarak 379'a çıkardık ve şu anda 100 bine yakın öğrencimiz, bilim sanat merkezlerinden yararlanıyor. Onun için buradan da bir müjde vereyim: 922 ilçemiz var. 2023 yılında tüm ilçelerde bilim sanat merkezi kuracağız. Dolayısıyla ilçelerdeki o yetenekli çocuklarımız başka ilçelere gidip bir bilim sanat merkezine erişmek durumunda kalmayacak" dedi.

 

Anahtar Kelimeler : ÖĞRENCİLERE, ÜCRETSİZ, YEMEK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız