HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Ocak 2023 Salı Saat: 14:09

DÜVE DESTEĞİ BAŞVURULARI SONA ERİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülkemizde hayvancılığın geliştirilmesi, damızlık hayvan sayısının artırılması ve yetiştiricilerin desteklenmesi amacıyla damızlık düve alımına verilen desteklere başvurular 27 Ocak'ta son
DÜVE DESTEĞİ BAŞVURULARI SONA ERİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından ülkemizde hayvancılığın geliştirilmesi, damızlık hayvan sayısının artırılması ve yetiştiricilerin desteklenmesi amacıyla damızlık düve alımına verilen desteklere başvurular 27 Ocak'ta sona eriyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürü Kemal Yılmaz; "Bakanlığımız tarafından ülkemiz hayvancılığını daha ileriye taşımak ve yetiştiricilerimizi desteklemek amacıyla birçok alanda destekler verilmektedir. Bu kapsamda Bakanlığımızca düve alımına da destek ödemesi yapılmaktadır" dedi.

Düve alım desteğinin oldukça avantajlı olduğunun altını çizen İl Müdürümüz; "En az 1, en fazla 50 baş düve ve manda alımına, Tarım ve Orman Bakanlığımızca belirlenen bedelin yüzde 40'ı, yurt içinde doğmuş ve düve merkezlerinden temin edilenlere ise yüzde 50'si kadar destek ödemesi yapılacak. Bir işletme, dişi hayvan kapasitesini en fazla 50 başa tamamlayacak şekilde desteklemeden yararlandırılacak" dedi.

"Etçi Irklardan angus , charolais, limousin, hereford , Belgium blue; sütçü ırklardan holstein  ve jersey, kombine ırklardan simenthal (Fleckvieh ), brown Swiss ve montbeliard ile manda destekleme kapsamında bulunuyor" diyen Müdür Yılmaz; "Desteklemelerden yararlanmak için düve/mandaların; düve yetiştirici merkezlerinden, hastalıktan ari işletmelerden, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünden, Tarım Kredi Kooperatifleri ve iştirakleri ile yetiştirici/üretici örgütlerinden temin edilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Başvuruların 27 Ocak 2023 tarihinde sona ereceğini Yılmaz; "Düve alım desteğinden yararlanmak isteyen yetiştiricilerimizin belirtilen tarihe kadar İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir" açıklamasında bulundu.

 

Anahtar Kelimeler : DÜVE, DESTEĞİ, BAŞVURULARI, SONA, ERİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız