HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Şubat 2023 Çarşamba Saat: 14:26

OTSO’DAN TURİZM HAREKETİ

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Levent Karlıbel şehrimizde faaliyet gösteren OTSO üyesi acente ve otel işletmecileri ile bir araya geldi.
OTSO’DAN TURİZM HAREKETİ

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Levent Karlıbel şehrimizde faaliyet gösteren OTSO üyesi acente ve otel işletmecileri ile bir araya geldi.

Ordu TSO Toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, Ordu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Levent Karlıbel, Meclis Başkanı Necat Avcı, Yönetim Kurulu Üyesi Emre Yılmaz, Meclis Üyesi Ertuğrul Koç ve çok sayıda otel ve acente yetkilisi katıldı.

Toplantıdan sonra değerlendirmede bulunan Başkan Karlıbel;

Turizmde son yıllarda özellikle pandemi sonrasında Karadeniz’e olan ilgi bir hayli artmıştır. Yapılan araştırmalarda küresel ısınma ve döviz kurlarındaki yükseliş bu şekilde devam ettiği sürece bu talep her geçen yıl artarak devam edeceği öngörülüyor; bu artan talebi doğru değerlendirmek için sektörün gerçek sahipleri ile bir araya geldik.

Gerçekleştirdiğimiz toplantıda özel sektörün yaşadığı sıkıntılar ve şehrin turizm adına eksiklerini gündeme getirerek ş

ehrimizi sadece doğa ve deniz turizmi olarak sınırlandırmadan kültürel ve sosyal destinasyon sayılarımızı da artırarak misafirlerin konaklama gün sayılarını artırmak için neler yapabileceğimizi konuştuk.

Örnek olarak; Tarihi milattan önceye uzanan, yapılan kazı çalışmalarında dünyayı heyecanlandıran başta Ana Tanrıça Kibele gibi birçok eser gün yüzüne çıkmış ve daha da çıkacaktır. Fakat biz bu eserleri sergileyemediğimiz sürece Kurul Kalesini ön plana çıkaramayacağımız aşikardır. Bu sebeple şehrimizde bir kent müzesi olmalı ve Kurul Kalesi bir an önce ziyaret açılmalıdır.

Son olarak Karlıbel; “Yaklaşık 2.5 saat süren toplantıda şehrin turizm alanlarındaki alt yapısından üst yapıya kadar eksiklikleri özel sektör gözünden değerlendirilerek bir turizm mastır planı hazırlayacaklarını ve bu planı rapor haline getirerek ilgili kurumlarla paylaşarak takipçisi olacaklarını ifade etti.

 

 

Anahtar Kelimeler : OTSO’DAN, TURİZM, HAREKETİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız