HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Şubat 2023 Perşembe Saat: 17:12

ÇAYBAŞI BELEDİYESİ’NDE GREV KARARI

Belediye-İş Sendikası Ordu Şube Başkanı Kadir Altun, “Bildiğiniz üzere Çaybaşı Belediyesi iştiraki ÇAYBEL A.Ş: de çalışan işçilerimizin toplu iş sözleşme görüşmelerinde işveren ile bir anlaşma sağlanamamış, işçilerimiz A
ÇAYBAŞI BELEDİYESİ’NDE GREV KARARI

Belediye-İş Sendikası Ordu Şube Başkanı Kadir Altun, “Bildiğiniz üzere Çaybaşı Belediyesi iştiraki ÇAYBEL A.Ş: de çalışan işçilerimizin toplu iş sözleşme görüşmelerinde işveren ile bir anlaşma sağlanamamış,  işçilerimiz Anayasanın ve Yasaların vermiş olduğu hakkı kullanarak 02 Şubat 2023 günü tüm iyi niyetli çabalarımıza GREV’e çıkmak zorunda kalmıştır” dedi.

Çaybaşı Belediyesi iştiraki ÇAYBEL A.Ş: de çalışan Maalesef haksız, keyfi, hukuka, ahlaka, hiç bir evrensel değerlere sığmayan 9 işçi arkadaşımızı haklarını savunduğu için iş akitlerini fesih etmiştir diyen Altun, şunları söyledi:

“Tek amacı insanca yaşamak için hak ettiği ücreti talep eden işçilerimiz adına bu süreci yürüten Belediye –İş Sendikamız, Ülkemizde, Ordu İl ve İlçelerinde olduğu gibi dürüst, ilkeli, emeğin, emekcinin, evrensel değerleri ve yaşadığı toplumun değerlerini, haklarını bilen, yaptığı işi kırmadan dökmeden yapan, hiç kimsenin, hiç bir legal ve illagal kuruluşun güdümünde olmayan, doğruya doğru diyen, haksızlığı yapan kim olursa olsun karşı gelen, bu gücüde sadece Anayasamızın ve Yasalarımızın vermiş olduğu yetki ile yapan, toplu iş sözleşmelerini öncelikle masada bitirmeyi hedefleyen bir sendikadır.

Çaybaşı Belediyesi iştiraki ÇAYBEL A.Ş: de çalışan işçilerimiz için de insanca çalışmak ve insanca yaşamak için enflasyon karşısında ezilmediğimiz bir ücret talep ettik.

Ne yazık ki Sendikamızın tüm iyi niyetli çabalarına rağmen bir sonuç alamamıştır.

İşveren işçilerimizin haklı taleplerini görmezden gelerek, aba altından sopa göstermeye devam etmiş,  maalesef haksız, keyfi, hukuka, ahlaka, hiç bir evrensel değerlere sığmayan 9 işçi arkadaşımızı haklarını savunduğu için iş akitlerini fesih etmiştir.

Yaşadığımız bu güzel ülkemizin geldiği son nokta içler açısıdır. Hukukun ayaklar altına alındığı, kendi vatandaşını hor gören, ekonomik ve sosyal burhan hat safhaya ulaşmıştır.

Açlık sınırının 8.864,00 TL ye ulaştığı bu günlerde, açlık sınırını bizlere reva görmeyen Çaybaşı Belediyesi yöneticileri, bir de 9 işçimizin bu kış gününde emeği ile ekmeği ile oynamıştır. 

Biz emekçiler geçim derdindeyiz.

Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntı en çok biz emeği ile geçinen insanların, işçinin, emeklinin, memurun, çiftçinin omuzlarında.

Tek amacımız işimizi helali ile yapıp, emeğimizin karşılığı ile ailemizin hayatını idame ettiriyoruz. Helal rızık Alın terimizle çalışıyoruz.

Bizim tek isteğimiz alın terimizin karşılığını istiyoruz.

Bir kez daha Çaybaşı Belediyemizin sayın yöneticilerine sesleniyoruz.

İş akitleri fesih edilen işçilerimizin işe dönüşlerini bir an evvel yapınız. İnsanları ekmeği ile çocukları ile aileleri ile sınamayınız.

         Bu süreci GREV olmadan masada bitmesi için ısrarlı çağrıma kulak verin, İnsanların haklarını veriniz. Çaybaşı halkının ve dolayısı ile Kamunun vermiş olduğu yetkiyi işçilerin üzerinde bir baskı aracı, kudret göstereceğiniz bir araç olarak kullanmayınız.

Gelin bu mağduriyeti el birliği ile çözelim.”

Anahtar Kelimeler : ÇAYBAŞI, BELEDİYESİ’NDE, GREV, KARARI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız