HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Şubat 2023 Pazar Saat: 15:13

47 BİN ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ YEMEK

2022-2023 Eğitim Öğretim yılının 2. döneminde Ordu’da taşımalı eğitim kapsamında 47 bin öğrenciye ücretsiz yemek hizmeti verilecek.
47 BİN ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ YEMEK

2022-2023 Eğitim Öğretim yılının 2. döneminde Ordu’da taşımalı eğitim kapsamında 47 bin öğrenciye ücretsiz yemek hizmeti verilecek.

2022-2023 Eğitim Öğretim yılının 1. döneminde Ordu’da taşımalı eğitim kapsamında 25 bin ve okul öncesi kademesinde 1000 öğrenci haftanın 5 günü; pansiyonlarımızda kalan 5 bin öğrenci ise haftanın 7 günü olmak üzere toplam 31 bin öğrenci, bugün itibarı ile ücretsiz yemek hizmetinden faydalanmıştı. 

Ordu Millî Eğitim Müdürümüz Mehmet Fatih Vargeloğlu, “Bakanlığımız, ülkemiz genelinde başlatmış olduğu 5 milyon öğrencimize ücretsiz yemek dağıtımı projesi kapsamında, 2022-2023 eğitim öğretim döneminin 2. yarıyılının başlayacağı 6 Şubat tarihi itibarıyla 5 milyon öğrenci için kademeli olarak hayata geçirilecek olan ücretsiz yemek uygulamasına ilişkin hazırlıklarını tamamladı. Proje kapsamında, 6 Şubat Pazartesi günü başlayacak olan 2022-2023 Eğitim öğretim yılının 2. döneminde ilimiz genelinde 47 bin öğrencimize ücretsiz yemek hizmeti verilmesi için hazırlıklarımız tamamlandı. 1. Dönem yemek hizmeti verilen öğrenci sayımız 31 bin iken 2. dönemde verilecek yemek hizmetinin kapsamı artırılarak taşımalı eğitim gören ve pansiyonlarımızda kalan öğrencilerimizle birlikte  okul öncesi öğrencilerimizin tamamını kapsayacak şekilde 47 bin öğrencimize ücretsiz yemek hizmeti verilecek” dedi.

Öğrencilerimizin sağlıklı gelişimi ile birlikte iyi şartlarda eğitim alabilmeleri için Bakanlığımızın destekleriyle beslenme ihtiyaçlarını karşılamakta olduğumuzu belirten İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, "Ücretsiz yemek hizmeti ilimizdeki tüm eğitim kademelerinde öğrencilerimize sağlanmaktadır. 6 Şubat 2023 Pazartesi günü başlayacak olan ikinci dönemden itibaren okul öncesi eğitimdeki tüm okullarımızda ana sınıflarımız da dahil olmak üzere tüm okul öncesi öğrencilerimize  ücretsiz yemek verilecek.

Taşımalı eğitimden yararlanan, pansiyonlarımızda kalan ve okul öncesi eğitimi gören tüm öğrencilerimizle birlikte toplam 47 bin öğrencimiz, ücretsiz yemek imkânından yararlanacak. Yemek üretimi yaparak okullarımızda öğrencilerimize ücretsiz yemek hizmeti sağlayan meslek liselerimiz, öğretmenevlerimiz ve halk eğitimi merkezlerimiz, 6 Şubat Pazartesi günü en kaliteli  yemek hizmetini verebilmek için  tüm hazırlıkları tamamladılar” diye konuştu. 

Vargeloğlu, ayrıca Milli Eğitim Müdürü Mahmut Özer’e, Ordu Valisi Tuncay Sonel’e ve çalışan yöneticilere desteklerinden dolayı teşekkür etti. HABER: SEMRA GENÇOSMANOĞLU

 

 

Anahtar Kelimeler : 47, BİN, ÖĞRENCİYE, ÜCRETSİZ, YEMEK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız