HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
31 Ocak 2017 Salı Saat: 10:10

Fındıkta Zirai Don Uyarısı!

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, kar yağışlarının Doğu Karadeniz Bölgesi sahil ve orta kesiminde fındığı olumlu etkilediğini, ancak yüksek ilçelerde don oluşumu meydana gelebileceğini söyledi. Selami Akarsu, kasım ayın
Fındıkta Zirai Don Uyarısı!

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, kar yağışlarının Doğu Karadeniz Bölgesi sahil ve orta kesiminde fındığı olumlu etkilediğini, ancak yüksek ilçelerde don oluşumu meydana gelebileceğini söyledi.

Selami Akarsu, kasım ayında yapılan gübrelemenin ardından aralık ayında beklenen kar ve yağmur yağışların ocak ayında geldiğini, bu durumun kış kuraklığını ortadan kaldırdığını belirtti.

Yağmur ve kar yağışının Doğu Karadeniz Bölgesi sahil ve orta kesiminde fındığı olumlu etkilediğini belirten Akarsu, "Fındık eksi 4 derece ve altında olumsuz etkilenir. Kar yağışı yüksek ilçelerde fındığı etkiledi. Bu durumda don oluşumu gözlenebilir. Eğer bu devam ederse yüksek kesimlerde zirai don olayı meydana gelebilir" dedi.

"Bitkilerin ihtiyacı var"

Bu arada Ziraat Mühendisi Haluk Şensoy da bahçelerde geçen yılın sonbaharda gerçekleştirilen gübreleme işleminin usulüne uygun yapılması halinde fındığın soğuğa karşı dayanaklılık göstereceğini belirtti.

Şensoy, "Eğer analiz neticesinde dengeli gübreleme yapılmışsa bitkinin karanfilin ve polenlerin soğuğa karşı dayanıklıkları ve dirençleri daha yüksek olur. Ama dönem itibariyle bitkilerin zaten üşümeleri gerekiyor, çünkü soğuklanma ihtiyaçları vardır. Ama yüksek eksi derecelerde uzun zaman soğuğa maruz kalırlarsa karanfiller ve polenler zarar göreceklerdir" açıklamasında bulundu. (Ünye Kent)

 

 

 

Anahtar Kelimeler : Fındıkta, Zirai, Don, Uyarısı!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız