HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Şubat 2023 Pazartesi Saat: 16:47

DEPREM YARDIM TIRLARI YOLA ÇIKTI

Ordu Büyükşehir Belediyesi, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve birçok ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depremin ilk dakikalarından itibaren bölgeye yardım göndermek için tüm birimlerini seferber etti.
DEPREM YARDIM TIRLARI YOLA ÇIKTI

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve birçok ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depremin ilk dakikalarından itibaren bölgeye yardım göndermek için tüm birimlerini seferber etti. Başkan Güler’in çağrısının ardından Büyükşehir Belediyesine akın eden vatandaşlar yardım malzemelerini teslim etti. Saatler içerisinde dolan 2 TIR bölgeye hareket etti.

Depremin duyulması ile ilk olarak Başkan Güler’in talimatları ile gelişmiş malzeme ve teçhizatlardan oluşan Ordu Büyükşehir Belediyesi Arama-Kurtarma ekibi bölgeye sevk edildi. Deprem bölgesinde sıcak yemek ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunmak içinde Ordu Büyükşehir Belediyesi Mobil Mutfak Tır’ı da yola çıktı.

YARDIM TIRLARI YOLA ÇIKTI

Depremin meydana gelmesinin ardından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, sosyal medya hesabından çağrıda bulunarak Ordululardan çok acil olarak battaniye ve kışlık kıyafet desteğinde bulunmalarını istedi. Yapılan yardım çağrısına uyan binlerce vatandaş Büyükşehir’e akın ederek yardım malzemesi teslim etti. Yapılan yardımlar ekipler tarafından paketlenerek tırlara yerleştirildi. 2 TIR’a yüklenen yardım malzemeleri AFAD koordinasyonunda deprem bölgelerine sevk edildi.

Öte yandan 2 TIR haricinde vatandaşlardan gelen yardım malzemelerinin ekipler tarafından düzenlenerek Ordu Valiliği ve AFAD koordinesinde deprem bölgelerine sevk edilecek.

ETKİNLİKLER İPTAL

Acı haber sonrası Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen tüm etkinlikler iptal edildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle belediyemiz tarafından düzenlenmesi planlanan tüm etkinlikler iptal edilmiştir. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ülkemizin başı sağ olsun” denildi.

 

 

Anahtar Kelimeler : DEPREM, YARDIM, TIRLARI, YOLA, ÇIKTI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız