HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Şubat 2023 Perşembe Saat: 15:58

ORDU DESTEK İÇİN OTSO’DA BİR ARAYA GELDİ

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) üyeleri ve STK temsilcileri ile bir araya gelerek deprem bölgelerine yapılacak yardımlar hakkında istişare toplantısı gerçekleştirdi.
ORDU DESTEK İÇİN OTSO’DA BİR ARAYA GELDİ

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) üyeleri ve STK temsilcileri ile bir araya gelerek deprem bölgelerine yapılacak yardımlar hakkında istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Gerçekleşen toplantıda açıklamalarda bulunan Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Levent Karlıbel; “ İçinde bulunduğumuz durum savaş halinde olan ülkelerden daha kötü. Ülkemizin yüzde 10'a yakını bu işten mağdur olmuş durumda. Sömestr tatilini geçirmek için memleketlerine dönen çocuklar, aileleriyle beraber hayatlarını kaybettiler. Bir şehir plancısı olarak söylüyorum; deprem yaşanan şehirlerden en az 3 tanesi yeniden kurulmak zorunda. Bu sürecin nereye gideceği, kaç yıla uzayacağı meçhul. En kötü ihtimalle rehabilitasyon ve yenileme için 50 milyar dolar lazım. Ülke olarak bunu bir şekilde karşılayacağız. 3 ay sonra buralara seyyar marketler, postane, hastane açılabilir. Ama şuan buralarda barınma şansı sıfır. Ne kadar erken başlanırsa başlansın, tüm müteahhitlik hizmetleriyle yola çıkılsa bile görülen yolun uzun olduğu. Geçici çözümler arıyoruz. Yakın illerdeki boş evlere ve otellere yerleştirilmeleri ile devam edecek. Hiçbiri sürdürülebilir şeyler değil. O şehir dışında otelde bir aileyi uzun süre barındırmak, hem o aile hem de o firma için yaşanılabilir olmaktan çıkacak.

Yapılan yardım konusunda hem üyelerimizden hem de dışarıdan çok önemli bir teveccüh gördüklerini aktaran Karlıbel; “Halkımızda kampanyamıza katılmak istiyor. Biz bu refleksi gösterirken, önce oradaki insanların barınmasını sağlayalım istedik. Arkadaşlarımızla 20 konteyner için yola çıktık. Bu 20 konteynere bir hafta içinde ulaşacağımızı düşünüyordum. İkinci günden 20 konteyner kampanyamız doldu. O gün 52 konteyner siparişi verdik. Şuan 32 konteynere ulaştık. İnşallah 52'yi de geçer ve bunu Ordu'nun sorunu haline getiririz. Ordu’daki STK’ların da katılımıyla, bu işin başına bir kordinatör vererek, devam ettirebiliriz.” İfade etti.

Yapılan konteynerler hakkında da bilgilendirmelerde bulundan Karlıbel; “Konteynerlerin içinde tuvaleti ve minik bir mutfağı var. Bunların içinde bağışlarla aldığımız yataklar ile nevresim takımları ve battaniyelerini koyuyoruz. Yine içerisine bağışlarla aldığımız halıları var. Bunları göndereceğiz. Konteynerlerden birini kreş olarak ayarlayacağız. Çünkü burada en büyük travmayı yaşayan çocuklar. Bir konteyneri de sağlık adına poliklinik gibi tasarlayalım ve kullanalım istiyoruz. Bizim amacımız 52 konteynerlik küçük bir köy oluşturmak. Burada 200-250 kişi konaklayacak. Bir de sürdürülebilir olacak. Artık Ordulular elinden geleni yapmaya devam edecek. Bize destek veren derneklerin yöneticileri ve üyeleri, konteynerleri koyacağımız Gölbaşı ilçesine geçecekler. Orayla ilgili bize bilgi verecekler. Gölbaşı’nın çok genç bir belediye başkanı varmış. Bu da bir avantaj. Bu bize sürdürülebilir bir ufuk açabilir. Bu 52 konteyner kampanyamız yarın büyür, bir 52 konteyner daha göndeririz. Onu da başka bir ile ya da ilçeye koyabiliriz. Bunun artık ölçüsü yok. 20 bin konteyner olsa yine cevap verecek durumda değil. O yüzden işin boyutunu bilerek hareket edelim. Tüm kurşunlarımızı tek seferde atmayalım. Ben sizlere bir yaz tatili parasına, bir cep telefonuparasına insanları mutlu edeceğinizi ve ölene kadar kalacak bir eseriniz olacağını söylemek istiyorum. Biz bu konteynerlerin üzerine OTSO’nun küçük bir logosunu koyacağız. Aynı zamanda bağış yapanın da ismi bir yerde yazacak. Orada yeni bir şehirleşme yapılırsa, belki yaptığımız bu köy, o yerin eko köyü olur. Belki çocuklar ya da yaşlılar için kullanılır. Orada ilelebet yaşar. İki tane tırımız bugün geliyor. Onlar konuşlandıktan sonra bizde oraya gideceğiz. Doğru yerde konuşlanmasınız istiyoruz. Şuan 32 konteynere ulaştık. Çok kısa sürede 52 konteynere ulaşacağız. Hepinizden karınca kararınca destek bekliyoruz. Ben toplantıya katılan STK temsilcilerimize ve üyelerimize desteklerinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum.” Diye konuştu.

Daha sonra üyelerin ve STK Temsilcilerinin de katılımları ile Adıyaman Gölbaşı’na Kurulacak ev tipi konteynerlerin ilk 2 tanesi içesine temel ihtiyaç malzemeleri koyularak bölgeye gönderildi.

Anahtar Kelimeler : ORDU, DESTEK, İÇİN, OTSO’DA, BİR, ARAYA, GELDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız