HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Mart 2023 Salı Saat: 14:07

SELİMİYE KONAKTA RESTORASYON SÜRÜYOR

Gerçekleştirdiği restorasyon çalışmalarıyla tarihi eserleri geleceğe taşıyan Ordu Büyükşehir Belediyesi, 2013 yılında kamulaştırılan Altınordu Selimiye Mahallesi Hamam Sokak’ta bulunan Köymen ailesine ait tarihi konağı Ordu Valili
SELİMİYE KONAKTA RESTORASYON SÜRÜYOR

Gerçekleştirdiği restorasyon çalışmalarıyla tarihi eserleri geleceğe taşıyan Ordu Büyükşehir Belediyesi, 2013 yılında kamulaştırılan Altınordu Selimiye Mahallesi Hamam Sokak’ta bulunan Köymen ailesine ait tarihi konağı Ordu Valiliği YİKOB Başkanlığının da desteğiyle restore ediyor.

19 yüzyılın sonlarında inşa edilen ve 3 katlı yapıdan oluşan Selimiye konak, restorasyonun tamamlanmasıyla kültür envanterine kazandırılacak.

ZARAR GÖREN YAPILAR SÖKÜLDÜ

Çalışmalar kapsamında yaklaşık 512 metrekare arsada 172 metrekare kapalı alan üzerine inşa edilen tarihi konakta çürüyen tüm ahşap duvar, döşeme, tavan karkası ve beton zemin sökümü yapıldı.

Ahşap karkas üzeri emprenye işlemi, duvarlar arası ısı yalıtım çalışmaları, mevcut taş duvarlar üzeri sıva raspaları gerçekleştirildi ve arka cephede yıkım tehlikesi olan baca sökülerek özgün hali olan harman tuğla ile yeniden baca ve ocak yapıldı.  Ahşap çatı karkası yapıldı, yalıtım levhası serildi ve alaturka kiremit ile örtülmesi işleri gerçekleştirildi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Yarım kat bodrum üzerine üç kat olarak inşa edilen Selimiye Konakta ekipler, duvar üzerine sıva, ahşap döşeme, elektrik bağlantı işleri ve projeye uygun şekilde pencere ve kapıların imalatlarına devam ediyor.

Anahtar Kelimeler : SELİMİYE, KONAKTA, RESTORASYON, SÜRÜYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız