HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Mart 2023 Cuma Saat: 13:24

ŞANLITÜRK: MARŞIMIZIN HER MISRASINDA İMAN VARDI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 28. Dönem Ordu Milletvekili Aday Adayı Naci Şanlıtürk, İstiklal Marşı'nın kabulünün 102. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj paylaştı.
ŞANLITÜRK: MARŞIMIZIN HER MISRASINDA İMAN VARDI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 28. Dönem Ordu Milletvekili Aday Adayı Naci Şanlıtürk, İstiklal Marşı'nın kabulünün 102. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj paylaştı. Şanlıtürk, Mehmet Akif Ersoy'un Milli Mücadele'nin temel taşlarından biri olduğunu belirterek, "O, yalnızca eserleriyle değil, bütün varlığıyla milletin, vatanın ve mukaddesatın hizmetkarıydı" ifadesini kullandı.

Şanlıtürk yayınladığı mesajında, "12 Mart 1921'de, yani tam yüz iki yıl önce, istiklalimizin muazzam seslenişi TBMM'de coşku ve heyecan dalgası eşliğinde, bütün mebusların ayakta alkışlarıyla kabul ve tasdik edildi. Mehmet Akif Ersoy'un kaleminden dökülenlerin gerçekte Türk milletinin kalbinden geçenler olmuştur” dedi.

“MARŞIMIZIN HER MISRASINDA ÖZLEM VE İMAN VARDI”

Şanlıtürk, şunları kaydetti: "O gün İstiklal Marşımızın her mısrasın da özlem vardı, iman vardı, Türk-İslam ruhunun mübarek ve müstesna hisleri hakimdi. Akif, Türk milletinin istiklal aşkını önce hissedip sonra yazdı. Akif, Milli Mücadele'nin temel taşlarındandı. O, yalnızca eserleriyle değil, bütün varlığıyla milletin, vatanın ve mukaddesatın hizmetkarıydı. Dahası Milli Mücadele'nin üniformasız neferi olarak esaretin hasmı, düşmanın karşı cephesi, istiklalin de ahlak ve haysiyet kalemiydi."

“AKİF, VATANSEVER BİR YÜREK”

Şanlıtürk, şöyle devam etti: "Akif, İstiklal Marşı'nı yazmayı para almamak şartıyla kabul etmişti. Fazilet, feraset ve fedakarlık onunla mündemiçti. Kalemi, Türk milletinin varlığıyla ve ebediyen varoluş hedefiyle sivrilmiş ve serpilmişti. Akif, vatansever bir yürek, milletperver bir kükreyişti. Dört lisanı edebiyatıyla bilirdi, nitekim Türk olarak yazdı, Türk olarak düşündü, Türk olarak yaşadı, Türk olarak ruhunu teslim etti. Türk milleti ona şükran duydu, engin bir sevgi besledi, hafızasından hiç çıkarmadı." 

“TÜRK MİLLETİ VATANINA SAHİP ÇIKMIŞTIR”

Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nı milletimize hediye etmiş ve ’Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyerek en içten dua ve beklentisini dile getirmiştir diyen Şanlıtürk; “Türk milleti her vakitte canı pahasına vatanına sahip çıkmıştır. Türk milleti geleceğine sahip çıkacak ve yeni bir marş yazılmasına asla fırsat vermeyecektir. 

“NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”

Bu düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 102. yıldönümünü hayırlara vesile olması dileklerimle kutluyorum. Vatan ve millet yolunda mücadele etmiş, şehit düşmüş tüm kahramanlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Milli şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy’u da saygı, rahmet ve dua ile anıyorum. Allah, ondan razı olsun. Ne Mutlu Türk’üm Diyene" ifadelerini kullandı.

 

Anahtar Kelimeler : ŞANLITÜRK:, MARŞIMIZIN, HER, MISRASINDA, İMAN, VARDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız