HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Mart 2023 Çarşamba Saat: 10:31

ARICILARA POLEN TOPLAMA TUZAĞI DAĞITILDI

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğinde yürütülen "Ordu İli Polen Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında Ordulu 268 arıcılara 6 bin 250 adet polen toplama
ARICILARA POLEN TOPLAMA TUZAĞI DAĞITILDI

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğinde yürütülen "Ordu İli Polen Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında Ordulu 268 arıcılara 6 bin 250 adet polen toplama tuzağının dağıtımı gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen törene İl Müdürü Kemal Yılmaz, DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Şeref Demir, Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi ve çok sayıda arıcı katıldı.

Törende söz alan İl Müdürü Yılmaz; "Arıcılık sektörü ilimiz için son derece önemli bir sektör olup, yaklaşık 3 bin civarında arıcımız tarafından bal üretimi gerçekleştirilmektedir.  Ordu ili 2022 yılı itibariyle 19 bin ton bal üretimi ile Ülkemiz genelinde 1. sırada yer almaktadır. İlimizde 611 bin koloni varlığımız mevcut olup, arıcılık sektörü ilimiz ekonomisine yılda 1 milyar 250 milyon TL katkı sağlamaktadır" dedi.

 Arıcılık sektörünün ilimiz ekonomisine olan katkısını arttırmak amacıyla önemli çalışmaların yapıldığını belirten İl Müdürümüz; "İlimizde bal üretiminin artırılması amacıyla yaptığımız çalışmaların yanında arı ürünlerinin üretiminin artırılması amacıyla da önemli projeler uyguluyoruz. Bu kapsamda ilimizde polen üretiminin artırılması amacıyla İl Müdürlüğümüz ile DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğinde yürütülen "Ordu İli Polen Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi" ni hayata geçirdik. Bugün burada proje kapsamında Ordulu 268 arıcımıza 6 bin 250 adet polen toplama tuzağının dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Böylece bugüne kadar ilimizde polen üretiminin artırılması amacıyla uyguladığımız çeşitli projeler ile birlikte toplamda 20 binin üzerinde polen toplama tuzağı dağıtımı gerçekleştirmiş olduk." ifadelerini kullandı.

Programda konuşma yapan DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Şeref Demir' de; "DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı kurulduğu günden itibaren Ordu'da arıcılık yönünden öncelikle eğitim çalışmalarını destekleme programları uygulanmıştı. İlerleyen zaman içerisinde özellikle 2018 yılında Balmer projesinin başlatılmasından sonra Ordu'da arıcılarımızın ürünlerinin daha iyi pazarlanabilmesi için Başkanlığımız, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği işbirliğinde uyguladığımız proje kapsamında yaptığımız 400 adet balın analizi gerçekleştirildi. Sonuç raporunda da geçtiği gibi Ordu'da arıcılarımız iyi yönetildiği takdirde kaliteli bal üretebilmekte ve gerek yurt içinde gerek yurt dışında gıda güvenliği noktasında uluslararası analizlerden geçerek yurt dışına ihraç edilebilmektedir.  Bundan sonraki süreçte Ordulu arıcılarımızın her türlü arı ürünlerinin üretiminin arttırılmasına yönelik projeler olacaktır. Siz yeter ki üretin Devletimiz her türlü imkânı ile sizin yanınızdadır." şeklinde konuştu.

Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi de konuşmasında; "Arı ürünlerimizin çeşitlendirilmesi ile ilgili hem İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün hem DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığımızın yaptığı çalışmalar neticesinde bugün polen tuzağı dağıtımı yapacağız. İnşallah bu tuzaklar amacına ulaşır ve polen üretimini de artırmış oluruz. Ben katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum" diyerek sözlerine son verdi.  

 

Anahtar Kelimeler : ARICILARA, POLEN, TOPLAMA, TUZAĞI, DAĞITILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız