HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Mart 2023 Pazartesi Saat: 12:01

TARİHİ YAPILARI RESMETTİLER

Ordu İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen "Öğretmenlerimizin Tuvalinden Ordu" konulu "Eğitimci Ressamlar Çalıştayı" Ordu İl Millî Eğitim Müdürlüğü binasında 13-17 Mart tarihlerinde g
TARİHİ YAPILARI RESMETTİLER

Ordu İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen "Öğretmenlerimizin Tuvalinden Ordu" konulu "Eğitimci Ressamlar Çalıştayı" Ordu İl Millî Eğitim Müdürlüğü binasında 13-17 Mart tarihlerinde gerçekleştirildi. Eğitimci Ressamlar Çalıştayı'nda, Ordu’da resmî ve özel okullarda görev yapan 23 görsel sanatlar öğretmen ile öğretmenlere yardımcı olmaları ve tecrübe kazanmaları için görevlendirilen 5 öğrenci; Ordu’daki  tarihi yapıları, doğal güzellikleri, bölgeye ait kültürel ögeleri içerik olarak kullandılar.

"Eğitimci Ressamlar Çalıştayı"; Ordu’nun tarihi, kültürel zenginliklerinin ve doğal güzelliklerinin tanıtımına katkı sağlamak, kente ait görsel bir bellek oluşturmak, Ordu’da görev yapan Görsel Sanatlar Öğretmenlerin sanatsal faaliyetlere katılımlarının artırılmasına, resim sanatının gelişmesine katkıda bulunmak ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü resim arşivini zenginleştirerek günümüzü yarınlara taşıyabilmek adına ilk kez bu yıl düzenlendi.

Çalıştay öncesi Görsel Sanatlar Öğretmenler ile toplantı gerçekleştiren Ordu İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, resim çalıştayımızın amaçları ve hedefleri hakkında öğretmenlerimizle sohbet ederek çalıştayda kullanacakları malzemeleri dağıttı. Çalıştay süresince öğretmenlerimizi çalıştay alanında ziyaret eden Vargeloğlu, "19 ilçemizde görev yapan kıymetli meslektaşlarım, sizler, yetenekli ellerinizle gözlerinizin nurunu tuvallerinize yansıtarak Müdürlüğümüzün binasına farklı bir ahenk kazandırdınız. Yeşiliyle, mavisiyle, huzuruyla, ışığı hiç sönmeyen şehrimiz Ordu'muzun tarihi yapıları, doğal güzellikleri, şelaleleri, yaylaları ve kültürel ögelerini tuvalinize en güzel haliyle yansıtarak bizlere şehrimize farklı bir gözle bakma imkanı verdiniz. Çalıştay süresi boyunca başarılı çalışmalar gerçekleştirdiniz. Sizlere değerli eserleriniz ve emekleriniz için teşekkür ediyorum. Bu sene il kez düzenlediğimiz Eğitimci Ressamlar Çalıştayı'mızı geleneksel hale getirip ileri bir tarihte farklı bir temayla, çalıştay ailemizi daha da genişleterek çalıştaylarımıza devam edeceğiz." dedi.

 

Anahtar Kelimeler : TARİHİ, YAPILARI, RESMETTİLER

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız