HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Şubat 2017 Pazartesi Saat: 10:46

TSM’den grip uyarısı!

Ünye Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Saliha Yeşilduman, gribin sıklıkla soğuk algınlığıyla karıştırılan, mevsimsel, yaygın, bulaşıcı bir solunum yolu hastalığı olduğunu söyledi.   Dr. Saliha Yeşilduman, basın mensuplar
TSM’den grip uyarısı!

Ünye Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Saliha Yeşilduman, gribin sıklıkla soğuk algınlığıyla karıştırılan, mevsimsel, yaygın, bulaşıcı bir solunum yolu hastalığı olduğunu söyledi.

 

Dr. Saliha Yeşilduman, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, gribin soğuk algınlığıyla karıştırılan bir hastalık olduğunu söyleyerek, “Grip kendisini ateş ya da titreme hissi, öksürük, boğaz ağrısı, vücut ağrıları, baş ağrısı, ciddi halsizlik, çocuklarda yetişkinlerden daha sık olmak üzere bazen kusma ve ishal ile gösterilen belirtileri var. Soğuk algınlığı (Nezle) ise bu belirtilerden daha çok, burun akıntısı ve burun tıkanıklığı ile görülür ve genel olarak da gripte olduğu gibi ciddi sağlık sorunları oluşturmaz, daha hafif seyreder” dedi.

 

Grip belirtilerinin ağırlaşması durumunda uzman hekime başvurmak gerektiğini belirten Dr. Yeşilduman, “Doktorunuzun tavsiyelerine göre gerekli ilaçları kullanın. Antibiyotikler gribi tedavi etmez, bu nedenle hekim tavsiyesi dışında antibiyotik kullanmayın” uyarısında bulundu. 

 

Gribin bulaşma yollarına ilişkin Ünye Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Saliha Yeşilduman, “Bulaşma yolları ile ilgili olarak, aynı ortamda havayı soluyan kişilerin öksürürken, hapşırırken virüslerin etrafa yayılması yoluyla bulaşabileceği gibi hasta insanın elinden başka insanlara virüslü salgılar bulaştırması da hastalığın yayılmasında etkendir. Hastalık esas olarak gripli birinin öksürük, hapşırma ve konuşması esnasında etrafa yayılan damlacıklarla bulaşmaktadır” diye konuştu.

 

Nezleden ve gripten korunma yöntemlerine ilişkin Dr. Yeşilduman, şu bilgiyi verdi:

“Aksırma ve öksürme esnasında burun ve ağız kağıt mendille kapatılmalı ve kullanılan mendil çöp kutusuna atılmalıdır. Daha sonra sabun ve su ile eller sık sık yıkanmalı. Hastayken, hastalığı bulaştırmamak için mümkün olduğunca diğer insanlarla temas sınırlandırılmalı, bulaşma yollarından olan ağız, burun ve gözlere kirli ellerle temas etmekten kaçınılmalı.

 

Mevsim koşullarına uygun giyinilmeli. Uyku düzenine özen gösterilmeli, özellikle C vitamininden zengin meyve ve sebzeleri tüketmeye özen gösterilmeli. Risk grubunda olanların grip aşılarının yaptırmalı. Kapalı alanlarda pencereler açılarak havalandırılmalı. Mevsimsel grip hastalığından korunmada yeterli ve dengeli beslenme ile yeterli istirahat önemi unutulmamalı.” (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : TSM’den, grip, uyarısı!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız