HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Mart 2017 Pazar Saat: 13:47

OSKİ’DEN FATSA’YA 35 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü, Fatsa ilçesinde görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi.
OSKİ’DEN FATSA’YA 35 MİLYON TL’LİK YATIRIM

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü, Fatsa ilçesinde görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi.

 

Genel Müdür Fatih Yürük’ün konuşmasıyla başlayan toplantıda, OSKİ’nin kurumsal yapısı ve Fatsa ilçesindeki faaliyetleriyle ilgili basın mensuplarına bilgi verildi. Ardından Genel Müdür Yürük ve ilgili personeller, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

 

2014-2016 yılları arasında Fatsa ilçesinde 35 milyon TL maliyetinde yatırım gerçekleştirilerek 98 km içme suyu ve 14 km kanalizasyon hattı yapıldı. Aynı süre içerisinde kuka aracıyla ilçede 17 bin 266 defa temizleme çalışması yapılırken, nüfusun artış gösterdiği yaz aylarında 18 bin 781 ton su taşınarak vatandaşların ihtiyacı giderildi. Yapılan açıklamada 2017’de de ilçe genelinde 27 milyon TL maliyetinde 4 adet su alma yapısı, 2 adet kaptaj ve kuyu, 6 adet depo, 10 km kanalizasyon hattı ve 167 km içme suyu hattı yapılacağı belirtildi.

 

İÇME SULARI VE ATIK SULAR DENETİM ALTINDA

 

Fatsa’da en son hizmete alınan 7 adet depoyla birlikte toplam içme suyu depo sayısı 68’e yükseldi. OSKİ’nin son sistem teknolojinin kullanıldığı laboratuvarlarında içme suyu ve atık suların numunesi tahlil edilip, bu numunelerin günlük, haftalık ve aylık denetimi sürekli yapılıyor.

 

FATSA’YA İÇME SUYU İÇİN BARAJ KURULACAK

 

Fatsa ilçesinin 2050 yılına kadarki içme suyu ihtiyacını karşılayacak şekilde projelendirilen Şahsene Barajı, OSKİ Genel Müdürlüğünün yoğun çabası ve takibi sonucunda DSİ tarafından yatırım programına alındı.

 

İKİ ADET ATIK SU ARITMA TESİSİ YAPILACAK

 

Atık su arıtma tesisi bulunmayan Fatsa’nın gelecek 50 yıllık nüfus artışı hesaplanarak OSKİ Genel Müdürlüğü tarafından ilçenin doğu ve batı tarafına iki adet atık su arıtma tesisinin yapılacağı proje kapsamında kamulaştırma çalışmaları devam ediyor.

 

 

Anahtar Kelimeler : OSKİ’DEN, FATSA’YA, 35, MİLYON, TL’LİK, YATIRIM

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız