HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Mart 2017 Perşembe Saat: 08:48

ÜNYE BELEDİYESİ’NDEN İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan istihdam seferberliği kapsamında çalışmalar devam ediyor.
ÜNYE BELEDİYESİ’NDEN İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan istihdam seferberliği kapsamında çalışmalar devam ediyor. Bu çerçevede Ordu ili genelinde Devlet destekli 2 bin 60 kişi istihdam edilecek. İş-Kur Toplum Yararına Programlar kapsamında Ünye Belediyesi de yaz döneminde geçerli olmak üzere 100 kişi istihdam ediyor.

Ağırlıklı olarak Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde yer alacak 100 kişilik istihdam için ise 126 kişi başvuruda bulundu. 100 kişilik istihdam için çalışacak kişileri belirlemek amacı ile Ünye Belediyesi Meclis salonunda Noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

Kura çekimi öncesi bir konuşma yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Sayın Cumhurbaşkanımızın, Türkiye’de başlatmış olduğu istihdam seferberliği ile ilgili öncelikle devlet kendisi taşın altına elini koymak suretiyle İş-Kur kapsamında ne kadar elemanı istihdam edebilirim konusunda ki çalışmasını tamamlayıp Ordu ilimize bildirmiş oldu. Bu kapsamda Mart – Eylül dönemi içerisinde Ordu ili genelinde 2 bin 60 kişi istihdam edilmiş olacak. Öte yandan özel sektör de bu anlamda çağrılara kulak vermek suretiyle Dünyada ve özellikle Avrupa’da Türkiye’ye karşı oluşturulmaya gayret edilen algıyı ve bloğu kırıp iyi bir cevap verme noktasında bir milli seferberlik ilan edildi. Bir taraftan dolarla, diğer taraftan faizlerle oynanmaya başlandı. Bu çerçevede de işverenlerin de “acaba zora girer miyim” diye kafaları karışmaya başladığı noktada Sayın Cumhurbaşkanımız iyi bir kaptan olduğunu gösterdi ve süreci tersine çevirdi. Cumhurbaşkanımızın çağrısına da işverenlerimiz ciddi biçimde cevap verdiler. Binlerce kişi bu süreçte iş imkânı bulmaya devam etti ve ediyor” diye konuştu.

Devletin de bu kapsamda istihdama yönelik kendi bünyesinde çalışmalara devam ettiğini söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Ünye Belediyesi de bu çerçevede yaz döneminde bünyesinde 100 kişi çalıştıracak. Ünye’mizin nüfusu yaz mevsiminde 300 binleri buluyor ve temizliğe yönelik ihtiyaç artıyor. Bu nedenle işe başlayacak arkadaşlarımızı bu kapsam içerisinde değerlendireceğiz. 100 kişilik alım için 126 kişilik bir müracaat var. Bu nedenle bizlerle çalışacak arkadaşlarımızı noter huzurunda kura ile belirliyoruz. Ben işbaşı yapacak olanlara hayırlı olsun diyorum. Devletimiz bu tarz destekleri vermeye devam edecek” dedi.

Daha sonra işe başlayacak olan ilk kişinin ismini Noter huzurunda Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar çekti. Ardından ismi çıkan her çalışan kendinden sonraki kişi için kura çekimini gerçekleştirdi. 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız