HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Mart 2017 Cumartesi Saat: 10:44

“ÇANAKKALE BİR DÖNÜM NOKTASIDIR”

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Vatan topraklarımızımüdafaa etmek için en güç koşullar altında canlarını o
“ÇANAKKALE BİR DÖNÜM NOKTASIDIR”

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Vatan topraklarımızımüdafaa etmek için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar ulusumuzun gönlünde yaşamaya devam edecektir” dedi.

Başkan Enver Yılmaz mesajında şu görüşlere yer verdi:

Milletlerin kendi tarihinde yaşadığı, yok ile var olmak arasında dönüm noktası diyebileceğimiz zamanları vardır. Tarihimizin dönüm noktalarından olan Çanakkale Destanımız, bir ırkın ve kabilenin ya da bir milletin savaşı değil, tüm İslam âleminin var olma mücadelesi, İslam dininin yüksek hakikatleri ve yüce değerlerinin insanlıkla buluşmasına engel olmak isteyen bir zihniyete karşı duruşun ifadesidir.

Dinimizde en yüce mertebelerden olan şehitlik için Kur’ an-ı Kerim’de Yüce Rabbimiz, “Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz. Bilakis onlar diridirler fakat siz anlayamazsınız” buyurarak bu makamın ne kadar yüksek olduğunu açıkça beyan etmektedir.

Şehitlerimizin vatan ve millet uğruna yaptığı fedakârlığın değeri, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar büyük ve kutsaldır. Vatan topraklarımızı korumak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar ulusumuzun gönlünde yaşamaya devam edecektir.Son yıllarda terör odaklarına karşı verilen kararlı mücadelede sağlanan başarılar, güvenlik güçlerimizdeki vatan aşkı ve şehitlik bilincinin en somut göstergesidir. Nasıl 102 yıl önce ecdadımız, iman gücüyle bu toprakları düşmanlardan temizlemiş ise bugün de Allah’ın izniyle aynı güç ve kararlılıkla vatanımıza göz diken şer odakları bertaraf edilecektir.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü vesilesiyle Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda sergiledikleri kahramanlık ve fedakârlıklarla bizlere bu vatanı emanet eden Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bağımsızlığımızı ve güvenliğimizi korumak için canlarını feda eden kahramanlarımızı; ülkemizin birlik ve bütünlüğü için terörle mücadelede ederken şehitlik ve gazilik makamına erişen tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. (Ordu Yeni Haber)

 

 

Anahtar Kelimeler : “ÇANAKKALE, BİR, DÖNÜM, NOKTASIDIR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız