HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Temmuz 2017 Cuma Saat: 10:37

“Taş ocağı durdurulmalı”

Ordu Çevre Derneği Başkanı Gül Ersan, Kurul Kalesi’nin korunması için acele edilmesi gerektiğini vurguladı. Ersan, taş ocağı ve Kurul Kalesi için yapılanlar ve hukuk süreci hakkında bilgi vererek, “Ordu Çevre Derneği olarak yaklaş
“Taş ocağı durdurulmalı”

Ordu Çevre Derneği Başkanı Gül Ersan, Kurul Kalesi’nin korunması için acele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Ersan, taş ocağı ve Kurul Kalesi için yapılanlar ve hukuk süreci hakkında bilgi vererek, “Ordu Çevre Derneği olarak yaklaşık bir yıldır, Kurul Kayalıklarının eteklerinde devam eden taş ocağı faaliyetinin, kayalıkların tepesinde kazı çalışmaları devam eden arkeolojik alan nedeniyle bir an önce durdurulması gerektiğini söylüyoruz. “ dedi.

            Dernek olarak girişimlerimiz oldu

Dernek olarak çaba harcadıklarını belirten Gül Ersan, “Taş ocağı faaliyetiyle ilgili ÇED kararını, Proje Tanıtım Dosyasını, mahkeme kararlarını inceledik. Ankara'ya gidip Kültür Bakanlığının konuyla ilgili yetkilileriyle görüştük, hazırladığımız dosyaları verdik; kayalıkların yeniden incelenmesini, SİT alanının yeniden belirlenmesini istedik. Hatta Kurul Kayalıklarının kütle olarak Melet Irmağına kadar SİT alanı ilan edilmesini istedik. Samsun Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne; Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ayrı İl Müdürlüğüne ayrı dilekçeler yazdık. Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk.” dedi.

İncelemeye de geldiler

Dilekçelerine verilen yanıtlardan söz eden Ersan, “Sonuç olarak, gerek Kültür Bakanlığının gerekse Çevre ve Şehircilik Bakanlığının dilekçelerimize verdikleri yanıtlara göre hem arkeolojik hem de doğal SİT alanları zaten fazlasıyla geniş tutulmuş. Taş ocağının herhangi bir zararı yokmuş.Bir ay önce Samsun Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünden geldiler ve koşulları elverdiğince kayalıkları tekrar incelediler. Sonuç aynı: Sınırların genişletilmesini gerektirecek herhangi bir arkeolojik bulguya rastlanmamıştır, taş ocağı faaliyetinin sakıncası yoktur.” dendiğini söyledi.

            SİT alanı büyütülmeli

            Dernek olarak taleplerini açıklayan Ersan, “Bize göre, ilimiz için hem kültürel hem de turizm açısından önemli olan Kurul Kayalıkları, tepesinden Melet Irmağına kadar SİT alanı ilan edilmeli, taş ocağı faaliyeti de derhal durdurulmalıdır. Yakında başlayacağı söylenen,  merakla beklediğimiz kazı çalışmaları sırasında, arkeolojik alanın çok daha büyük olduğunu kanıtlayan buluntular çıkarsa ne olacak? Müze Müdürlüğünün ve Kazı Başkanının ‘Arkeolojik SİT sınırları geriye çekilmelidir’ raporuyla çalışmasına devam edebilen taş ocağının yarattığı tahribatın giderilmesi mümkün olacak mı?” dedi.

Anahtar Kelimeler : “Taş, ocağı, durdurulmalı”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız