HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Temmuz 2017 Salı Saat: 09:38

“EĞİTİM-ÖĞRETİM DE DURUM İÇLER ACISI”

Ordu’nun eğitim sorunlarını TBMM gündemine taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu’nun her geçen yıl eğitim-öğretimde başarısının düştüğüne dikkat çekti. Torun, Milli E
“EĞİTİM-ÖĞRETİM DE DURUM İÇLER ACISI”

Ordu’nun eğitim sorunlarını TBMM gündemine taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu’nun her geçen yıl eğitim-öğretimde başarısının düştüğüne dikkat çekti. Torun, Milli Eğitim Bakanının cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, eğitim sisteminin yıllardır çözüm bekleyen en temel sorunlarının, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında da azalmak bir yana daha da arttığını ifade ederek, sorunların giderek derinleştiğine dikkat çekti. Devlet okullarının kendi kaderleriyle baş başa bırakıldığını söyleyen Torun;  “Eğitimde durum içler açısı. Devletin yetkili ağzı okullarda sınıf öğretmeni olmadığını, orman mühendisini, sosyoloji mezununu sınıf öğretmeni olarak görevlendirmek zorunda kaldığını açıklıyor. Bölge halkı çocukların okuma yazmayı öğrenmeden sınıf geçtiğini söylüyorsa durum vahim demektir. Öğretmen yok, memur yok, ödenek yok. Eğitimde başarı gelir mi? TEOG’un, LYS’nin sonuçları ortada. Ordu’nun eğitim başarısı her geçen yıl düşüyor.  Bu sorunları çözmeden başarıya ulaşmak, sağlıklı ve kaliteli bir eğitim vermek mümkün mü?” dedi. İlk ve orta öğretim başarı oranı nedir? Sınıf öğretmeni ve branş öğretmeni açığı ne kadardır? Sınıf öğretmeni olarak öğretmen kadrosu dışında görev yapan kaç kişi bulunmaktadır? İlçelere göre sayısı ne kadardır? Sınıf öğretmeni olarak öğretmen kadrosu dışında görevlendirilmeler yapılmasının öğrencilerin eğitim-öğretim yaşamlarına getireceği olumsuz etkenler konusunda ne düşünülmektedir? Yönetici kadrolarında açık bulunmakta mıdır? Okullardaki memur ve hizmetli kadrolarında ne kadar açık bulunmaktadır? sorularına Milli Eğitim Bakanından cevap isteyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, Mesudiye, Gölköy, Akkuş, Aybastı, Gürgentepe, Korgan gibi Ordu İl Merkezine uzak olan ilçelerimizde eğitim-öğretim alanında yaşanan sorunları yerinde incelemek üzere müfettiş gönderilmesini de istedi.

 

         2017-2018 eğitim-öğretim yılı başlamadan önce sorunların çözümüne yönelik Bakanlığın herhangi bir çalışması olup olmadığını da soran Torun, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında il ve ilçelere atama yapılacak öğretmen sayısı konusunda da bilgi istedi. Günübirlik eğitim politikalarıyla eğitim-öğretimin sürdürülemeyeceğini ifade eden Torun, Çocuklarımızın başarısı düşüyor, eğitim-öğretimden mahrum kalıyorlarsa bunun tek sorumlusu Milli Eğitim Bakanlığıdır. Kaynak yok denemez. Eğer hükümet eğitim öğretime kaynak ayıramıyorsa bu utanç verici bir durumdur. Kabul edilemez.” dedi.

 

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : “EĞİTİM-ÖĞRETİM, DE, DURUM, İÇLER, ACISI”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız