HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Temmuz 2017 Çarşamba Saat: 09:32

“İNSANLIK SUÇU İŞLENMİŞ, KABUL EDİLEMEZ”

  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, 2016 yılının Ekim ayında Ordu E Tipi Kapalı Cezaevinde(Efirli) hükümlüyken yaşamını kaybeden engelli mahkumun ölümünü TBMM gündemine taşıdı. Ad
“İNSANLIK SUÇU İŞLENMİŞ, KABUL EDİLEMEZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, 2016 yılının Ekim ayında Ordu E Tipi Kapalı Cezaevinde(Efirli) hükümlüyken yaşamını kaybeden engelli mahkumun ölümünü TBMM gündemine taşıdı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren  Seyit Torun, her ne kadar konu yargı sürecinde ise de tanık mahkum ifadelerinin kan dondurucu nitelikte olduğunu söyledi.

Efirli cezaevinde insanlık dışı işkencelere maruz kalarak ölen hükümlünün ölmeden önce yaşadıklarının kabul edilemez olduğunu ifade eden Torun, “Devletin cezaevinde engelli bir mahkuma diğer mahkumlar tarafından akıl almaz işkenceler yapılıyor. Burası bir cezaevi, mahkumlar engelli mahkumu alıyor, üst katlara çıkarıyor, çırılçıplak soyuyor, ıslak havluların içine piller konulup topuz yapılıyor ve saatlerce dövülüyor.

Bu arada işkence sesleri duyulmasın diye televizyonların sesi son seviyeye kadar  açılıyor, müzik çalınıyor. Bu nasıl bir Cezaevidir, bu Cezaevinin yetkilileri tüm bu insanlık dışı işkenceler yapılırken nerededirler. Tüm bu yaşananlara niye engel olunmamıştır. Engelli bir mahkum diğer mahkumlar tarafından dövülerek öldürülürken Cezaevinin müdürü, yardımcısı, gardiyanları buna nasıl göz yummuşlardır. Buna engel olamayan, göz yuman kim varsa cezalandırılması gerekir. ” dedi.

 Bu insanlık dışı olayı TBMM gündemine taşıyan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun verdiği soru önergesinde;  olayla ilgili soruşturma yapılıp yapılmadığı, açığa alınan Cezaevi yöneticisi olup olmadığı, cezaevlerine hangi zaman aralıklarında denetim yapıldığı, bir daha böyle bir olay yaşanmaması için Adalet Bakanlığı yetkililerinin hangi önlemleri aldığı konularında Bakandan bilgi istedi.

“Engelli bir mahkum dövülerek öldürülüyor. Kim tarafından, diğer mahkumlar tarafından. Adli Tıp Raporunda iç organları parçalandığı için öldüğü ifade ediliyor. Öldürülünceye kadar Cezaevi yetkililerinin ruhu duymuyor. Ya da göz yumuluyor. Nerede Devletin Cezaevinde. Böyle bir insanlık suçu asla kabul edilemez.” diyen Torun, konunun sonuna kadar takipçisi olacağını söyledi.   

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız