HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Temmuz 2017 Perşembe Saat: 09:41

“TURİZM ORDU’NUN CANSUYU OLDU”

Ak Parti Ordu İl Başkanı Av. Uğur Çelenk, Ordu’da son yıllarda artan turist sayısı ve turizm yatırımlarının büyük ivme kazandığını söyledi. Ordu’nun, yeşili, mavisi, doğası, yaylası ile birlikte cennet kadar güzel olmasına ra
“TURİZM ORDU’NUN CANSUYU OLDU”

Ak Parti Ordu İl Başkanı Av. Uğur Çelenk, Ordu’da son yıllarda artan turist sayısı ve turizm yatırımlarının büyük ivme kazandığını söyledi.

Ordu’nun, yeşili, mavisi, doğası, yaylası ile birlikte cennet kadar güzel olmasına rağmen yıllardır gerek alt yapı eksikliği gerekse tanıtım eksikliği yüzünden turizmden payını alamamış bir olduğunu belirten Çelenk, “Son yıllarda hem Büyükşehir olmanın avantajı, hem de bir önceki valimiz Balkanlıoğlu’nun ve özel sektöründe katkıları ile büyük bir sıçrama yapmış, yeni Valimiz Seddar Yavuz beyin aynı tanıtım faaliyetlerini artırarak sürdüreceğine inanıyorum. Adeta turizm ekonomik açıdan Ordu’nun can suyu olmuştur” dedi.

ORDU’YA 2014 ‘DE 293 BİN, 2016 ‘DA 613 BİN, 2017 İLK ALTI AYINDA 462 BİN TURİST GELDİ

Son yıllardaki turizm rakamlarını da veren Çelenk, 2014 yılında Ordu’ya gelen Turist sayısının 293 bin olduğunu bu rakamın 2016 yılı verilerine göre 613 bine çıktığını ifade etti.

Sadece Ordu’ da bir otelin 42 bin turist ağırladığını, 2017 yılının ilk altı ayında Ordu’ya gelen turist sayısının 462 bin olduğunu belirten Çelenk, “Ordu hem kış turizminde hem de yaz turizminde planlı şekilde büyümektedir. Çelenk, alt yapı eksikliğimiz var süratle onları gidermek için çalışıyoruz, daha çok pay ayırarak eksikliklerimizi süratle gidereceğiz, Ordu’yu yaylası ile, denizi, yeşili ile farklı bir turizm kenti yapacağız” diye konuştu.

ARAP TURİZMİ EKONOMİK OLARAK ORDU’YA FARKLI BİR DEĞER KATTI

Son yıllarda özel sektörün turizm yatırımları bakımından Ordu’ya ilgisinin büyük olduğunu ifade eden Çelenk, “Son yıllarda artan ve artmaya devam eden Arap turizmi Ordu’ya farklı bir değer kattı ve Arap kardeşlerimiz önemli harcama kalemi yaparak ilimize ekonomik katkı vermektedir. 2016 yılında Ordu’ya 86 bin Arap turist gelmiş, 2017 yılının ilk 6 ayında bu rakam 80 bin, bugün Ordu’da esnaflarımız Türkçe tanıtım yanında Arapçada tanıtım yapıyorlar, İş-Kur verilerine göre geçen yıla göre ilk altı ayda turizm sektöründe % 25 istihdam artışı sağlanmış, turizm Ordu’ya yeni iş imkanları, yeni istihdam, yeni bir alan demek, ben Ordu’nun kısa zamanda Ege, Akdeniz illeri gibi özellikle yabancı turist çekeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

YEŞİL YOL İLE BİRLİKTE ORDU ’AYLALARININ İSVİÇRE ALPLERİ OLMAMASI İÇİN BİR NEDEN YOK

Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayan Yeşil Yol projesine de değinen Çelenk, şunları söyledi: "Yeşil Yol Projesi" Öncelikle projenin amacı; Turizm alanlarını birbirine bağlayarak bölgenin turizm potansiyelini artırmak. Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin olmak üzere 8 ilin önemli yaylalarını ve turizm merkezlerini birbirine bağlayan, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin belirlenen güzergâh boyunca güvenli konforlu bir şekilde seyahat etmesine imkân sağlayan bir turizm projesi olduğunu belirterek, Yeşil Yol’un Doğu Karadeniz'e yeni canlılık ve şekil kazandıracağını, özellikle yayla turizminde önemli patlama yaşanacağını tahmin ediyoruz diyerek, 2600 kilometrelik yolun tamamlanmasının ardından sıra 38 ayrı yerde turizm merkezlerinin yapılmasına gelecek. 38 ayrı turizm merkezi için planlama çalışmaları ile birlikte bu bölgeler turizm alanı ilân edilecek Karadeniz ve Ordu ‘nun İsviçre Alpleri olmaması için bir neden yok, yatırımcılar buralara akın edecek.” (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : “TURİZM, ORDU’NUN, CANSUYU, OLDU”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız