HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Temmuz 2017 Perşembe Saat: 09:55

18. AYBASTI - KABATAŞ KURULTAYI YAPILDI

911. Aybastı Perşembe Yaylası Geleneksel Güreş ve Kültür Festivali’nin ikinci gününde 18. Aybastı- Kabataş Kurultayı düzenlendi. Kurultay, Aybastı ve Kabataş ilçelerinde sosyo-ekonomik kalkınmayı sağlayabilmek ve bilim ışığında
18. AYBASTI - KABATAŞ KURULTAYI YAPILDI

911. Aybastı Perşembe Yaylası Geleneksel Güreş ve Kültür Festivali’nin ikinci gününde 18. Aybastı- Kabataş Kurultayı düzenlendi.

Kurultay, Aybastı ve Kabataş ilçelerinde sosyo-ekonomik kalkınmayı sağlayabilmek ve bilim ışığında yerel kalkınma sorunlarına çözüm aramak amacıyla “Fırsatlar ve Riskler Açısından Yörede Doğa Turizmi” gündemiyle Aybastı Perşembe Yaylası’nda gerçekleştirildi.

KURULTAYIN TEMASI “FIRSATLAR VE RİSKLER AÇISINDAN YÖREDE DOĞA TURİZMİ”

Kurultay, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından açılış konuşmaları ile başladı. Kabataş Belediye Başkanı Yakup Yılmaz, bu seneki kurultayın ana temasının turizm olduğuna dikkat çekerek, “Son yıllarda turizm noktasında Perşembe Yaylamız yoğun ilgi görüyor. Burayı ziyaret eden insanların bölgemize neden geldiğini ve bizden neler beklediğini anlamamız lazım. Bu anlamda bize çok görev düşüyor. Doğayı bozmadan ve çirkin yapılaşmaya fırsat vermeden insanları buraya çekecek altyapıyı oluşturmamız lazım. Kurultayımızın verimli geçmesini ve hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, turizmin hem artı hem de eksi yönleri olduğunu ifade ederek, “Ordu turizmi ciddi bir mesafe katetti ancak altyapı eksikliğimiz var. Yaylalarda sıra dışı betonlaşmanın önüne geçmek, doğayı korumak ve gelen ziyaretçilere müşteri olarak değil, misafir gözüyle bakıp onları memnun etmek ve bunun sürekliliğini sağlamak lazım” diye konuştu.

Kabataş Kaymakamı Emrullah Temizkan, Ordu Eski Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a teşekkür ederek, “Millet olarak, şahsi beklentilerimizi kamunun önüne geçirmezsek çok daha güzel yerlerde olacağız. Turizm her geçen gün daha da önem kazanıyor. Sorumluluğumuz artıyor ve bu anlamda nasıl muamele görmek istiyorsak gelen turistlere de öyle yaklaşmak gerekiyor” şeklinde konuştu.

Aybastı Kaymakamı Refik Özsoy, “Etle tırnak gibi olan iki ilçemizin gelişmesini istiyorsak bir olmalı ve sorunların çözümü için ortak hareket etmeliyiz. Son bir yıl içerisinde ilimiz turizm noktasında büyük avantaj elde etti ve bunu korumamız lazım” dedi.

Kurultay Başkanı Doç. Dr. Selim Eren, “Büyükşehir Belediyemizin kurultayda üstlendiği görev takdiri ve teşekkürü hak ediyor. Sağladıkları çok ciddi katkı ile bölgemize ciddi bir nüfus akımı başladı. Perşembe Yaylası’nı artık herkes tanıyor. Bu kurultay turizmle ilgili bir başlangıç olsun. Bundan sonra sizlerle daha sık fikir alışverişinde bulunacağız” diye konuştu.

Birinci bölümde oturum başkanlığını Kurultay Başkan Yardımcısı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İdris Varıcı yaparken, Gümüşhane Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ekrem Cengiz (Turizm Yatırımları ve Tanıtımları) ve Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fazıl Kırkbir (Doğa Turizmi Uygulamaları Trabzon Örneği ) konularında katılımcılara sunum yaptı.

Kurultay, ikinci oturumda katılımcıların bilimsel sunumları ve yöreyle ilgili önerileri dile getirilmesiyle son erdi. (Ordu Yeni Haber)

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : 18., AYBASTI, -, KABATAŞ, KURULTAYI, YAPILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız